Visste du att...

Ny svensk studio i Seattle

Amplifier vilar inte på hanen

Ännu en ny studio som ser dagens ljus via Amplifier Game Invenst och den här gången är det i Seattle.

C77 Entertainment
Det var bara några dagar sedan vi berättade om en ny studio på svenska västkusten och nu kommer en annan västkuststudio, men den här gången på den amerikanska västkusten – närmare bestämt Seattle. Om man nu kan kalla den för en svensk studio kan man fundera på, men en massa svenskar ligger bakom.

C77 Entertainment heter studion och den kreativa visionen, det står så i pressmeddelandet – vad ska man göra, kommer från två svenskar med en imponerande CV. Studion kommer att fokusera på ”big-action experiences for PC and console players”. Om vi fattat allt rätt ägs studion till 100 procent av Amplifier Game Invest.

“We found an opportunity to set up a new studio together with Mattias Kylén and Kenny Magnusson. Their unparallelled experience paired with their vision and passion made it really easy to push the start button”, sade Per-Arne Lundberg, VD Amplifier Game Invest.

I dagsläget består C77 Entertainment av sex personer, vilka alla har jobbat med så kallade AAA-titlar tidigare. För att göra en storactionupplevelser lär de behöva anställa ett gäng med utvecklare inom kort om du som läser det här letar efter nya karriärmöjligheter.

Eget IP
C77 satsar också på ett eget IP och vad det är lär vi få höra i framtiden. Det är där det händer grejer, i framtiden alltså. Flygande bilar och allt.

Lämna ett svar