Visste du att...

CES 2020 ökar fokus på spel

CES 2020 – Dag 1

Idag började CES 2020 i Las Vegas och som vanligt är det så mycket teknikprylar att man blir alldeles utmattad.

Innan vi nådde mässan blev vi imponerad
I luften åkte fem drönare – förmodligen – och skrev budskap på himlen om 5G. Vi tittade upp och såg texten skrivas ut. De är fyndiga här borta kort och gott.

Mer spel
När vi kommer in i södra hallen som är den man kommer till först om man bor söder om mässan, vilket det känns som de allra flesta gör, möts man av spelsektionen. Spelytan är större än tidigare då spel blir viktigare och viktigare. Razer har som vanligt området direkt innanför dörren, se bilden ovan, och bakom dem och i området var det massor av spelrelaterade saker. I och med att det är en teknikmässa är det inte spel som visas, utan saker som man kan använda för att göra spelandet bättre.

Det finns mängder av tangentbord och möss från företag vi aldrig hört talas om – och alla kommer från Kina. Men det finns även mer bekanta märken där så som Logitech. Stolar duggar tätt också, även där märken vi aldrig hört talas om, men även de vanliga märkena som de flesta känner till. Allt som allt har speldelen som sagt ökat och det är kul.

Intel fanns inte på plats
Intel har haft samma yta så länge vi besökt CES, men i år var de inte där. Det kan hända att de finns på annat ställe, men vi såg dem inte i alla fall. Inte heller Nvidia finns på plats, men de har sedan länge skippat spelen och visar bara upp saker som de gör för bilar med mera.

I morgon bjuder HyperX på event på kvällen på Luxors e-sport-arena, det blir spännande att se hur den ser ut.

Lämna ett svar