Visste du att...

CES 2020 börjar imorgon, men har redan tjuvstartat

ces

Consumer Electronics Show

Imorgon börjar världens största elektronikmässa i Las Vegas, men redan i helgen började många visa upp saker inför mässan.

Tjuvstart
Nästan alla branschmässor av rang börjar inte när själva mässan öppnar sina dörrar, utan det börjar visas saker för media och annat folk några dagar innan. Så är även fallet på CES och helgen innan har det visats diverse produkter på hotell runtom i Las Vegas.

Acer
Vi har inte varit på enormt många event, men passade på att kika in hos Acer som visade upp diverse nya laptops och även två spelskärmar. De senare är i Predator-serien och det är skärmar vi gillar och vi tvivlar på att de nya inte kommer att falla oss i smaken också.

Förutom skärmarna hade de också sin spelrig eller vad man ska kalla det på plats och den passade vi på att testa.

Lite över 100 000 kronor får man hosta upp.

Det är en maffig konstruktion och den är vore inte så dum att ha hemma. När man spelar förstapersonsspel eller annat man sitter och spelar med tangentbordet gör den sig bäst. Vi provade att spela ett bilspel i den och det gick utmärkt, men det var några saker som störde lite. Konstruktionen av ramen, vilken är en solid rackare, gör att den gör utrymmet nertill är lite begränsat och det gör i sin tur att pedalerna hamnar mycket nära stolen. Är man kortare än 175 cm blir nog avståndet bättre, men är man 189 cm som testpersonen var så förstörde det upplevelsen till viss del. Lite av det går nog att förbättra genom att byta stol, slänga den så kallade ”gamingstolen” all världens väg och ha en riktig kontorsstol som är smidigare, stabilare och en miljard gånger bekvämare. Lite mer om stolen här.

Måndag
Idag måndag är det ännu fler event som rullar på. Här kommer vi att delta på ett gäng. Det handlar om spridda produkter, allt ifrån spelrelaterade till en massa saker som är uppkopplade mot nätet utan att egentligen behöva vara det.

Tisdag
Dagen då mässan börjar och vi kommer – förmodligen – att rapportera lite bra saker vi sett. På kvällen är det ett mediaevent som heter Showstoppers som äger rum och det brukar vara bra. Så imorgon blir en intressant dag.

Lämna ett svar