Visste du att...

Payday 3 kommer 2022 eller 2023 meddelar Starbreeze

Payday 2

Glada nyheter för Payday-spelare

Många har nog undrat om det blir något nytt Payday-spel med tanke på all problematik på Starbreeze, men nu har de meddelat att det tredje spelet kommer att släppas 2022 eller 2023.

Tuffa tider
Det var varit ett tufft år för Starbreeze. Det började i slutet av november förra året när företaget försattes i konkurs och sedan i rekonstruktion. De har sedan dess sålt av en massa saker de ägde och lagt ner en massa annat. Personal har hittat nya arbetsplatser då de självklart började oroa sig om de skulle ha ett jobb kvar. Det som varit livbåten är varumärket Payday och nu har det värderats till 1,6 miljarder kronor, vilket tydligen har gjort att Starbreeze anses som ett stabilt företag igen.

Payday 1,6 miljarder
Det är en rätt otrolig summa för ett spel som en gång i tiden skapades av runt 10 personer och sedan växte till en enorm kassako för utvecklarna. Initialt var det spillror av GRIN som skapade spelet och studion blev sedan uppköpt av Uppsala-baserade Starbreeze. Starbreeze hade det lite besvärligt då många lämnade företaget och gick över till en annan studio i staden och uppköpet blev – bevisligen – en succé. Sedan rullade Starbreeze-tåget på i full kraft tills det inte rullade längre. Det var ju ett rätt ordentligt drag i nödbromsen förra året som innehöll allt från stora skulder till personal tillfälligt bakom galler.

Rekonstruktionen forsätter
Arbetet med att få Starbreeze på rätt köl fortsätter, men med ovanstående information kommer förmodligen den delen att rulla på bra framöver. Börskursen gick upp kraftigt i fredags, om än inte i närheten av var den en gång var självklart.

Payday 3
Det som vi spelare egentligen bryr oss om av det hela är att det kommer ett Payday 3, det är vår vinst. Man kan undra om de har kvar personal att göra spelet rättvisa. Ingen av Paydays speldesigners, i alla fall inte de tunga namnen, finns inte längre kvar och som tidigare nämnts är det många andra som också lämnat företaget. Vi förmodar dock att det är många som skulle vilja jobba med ett sånt starkt varumärke och att återlansera det efter all turbulens. Vi tror att Starbreeze kommer stå stadigt igen och att Payday 3 blir lika bra som vi hoppas på. Framtiden får utvisa.

starbreeze

Lämna ett svar