Visste du att...

Gamescom – vår sista dag i Köln

Nu packar vi och beger oss hemåt

Galna dagar som varje gång i Köln. Gamescom är ett monster.

Ljudligt
Andra mässor har ett tag för hur högt man får spela musik med mera, men i Tyskland verkar det inte vara så alls. Eller så är det bara för att det som skriks är på tyska och och det kanske förefaller mer störande än ett språk vi behärskar? Oavsett så skris det från så många montrar och publiken skriker jättehögt för att få något trivialt de kastar från scenen. Den som låter mest vinner förefaller vara konceptet.

Odör
Med så många människor, det är nog kanske runt 60-80 000 per dag skulle vi tippa, så blir det självklart lite dålig luft – och lukt. Ingen mässa vi besöker någonstans i världen luktar så mycket, och ofräscht kan vi nog säga för att vara trevliga.


Spelet Dolmen som vi hade lite kul åt.

Köer
Om man vill spela något som är hett, då får man finna sig i att vänta enormt länge. Men om man bara kikar på någon som spelar så kan man beta av flera spel relativt snabbt. Det är ju som sagt roligast att spela själv, men i dessa streamingtider kan många nog finna sig att kolla på andra? Sedan, att spela på en mässa är elände, med allt som stör omkring en och då förbiser vi att ta tag i en varm joypad som ibland dessutom är fuktig eller rent av blöt.

Fantastiskt
Men trots allt ljud och den allt annat än inbjudande odören, så är mässan en upplevelse. Det är stort och det kryllar av människor. Det är lite som ett lämmeltåg när man tar sig fram. Brådis är svårt att ha i den allmänna delen. Vi har turen att kunna vara i branschavdelningen allt som oftast och där är det lugnare och inga köer. Det visas mer nya spel än någonsin på årets Gamescom och den har blivit allt nyttigare för journalister – och på så sätt ännu mer spännande för besökarna. Totalt är det 11 hallar och


Indie-avdelningen i Hall 10.

Visa upp sitt spel på Gamescom
I och med att det är så många besökare på Gamescom är det en högst relevant mässa att visa upp sina spel på om man är en utvecklare – och har någon form av uppbackning. För att synas krävs en rätt markant monter. Bilden ovan visar hur det ser ut på indiesektionen och även om det är mycket folk där, så är det svårt att nå genom bruset. Med så många människor är det svårt att få ut sitt budskap och en sak som krävs är tyska. Engelska funkar, men förvånansvärt dåligt.

Auf wiedersehen Köln. Nu åker vi hem.

Lämna ett svar