Visste du att...

Corsair har köpt upp datortillverkaren Origin

Corsair köper Origin PC

Det var inte länge sedan Corsair köpte upp Elgato och nu har de öppnat plånboken igen.

Mer fokus på datorer för Corsair
Lite oväntat, men idag meddelade Corsair att de köp upp datortillverkaren Origin. Origin är ett känt varumärke bland för datorspelsintresserade, speciellt datorspelsintresserade jänkare. De har kört med egna chassin och jobbat med sitt varumärke på utsidan, men på insidan har det varit precis det kunden önskat. De har alltså använt kvalitet rakt igenom, såvida inte kunden snålat, och inte sparat in på vissa saker som en del andra färdiga datorlösningar gör.

Fler färdiga datorer med Corsair-produkter
I och med köpet kommer Corsair att kunna nå ut till de som inte vill bygga egna datorer, utan snarare vill köpa en färdig lösning – och då en lösning med en massa Corsair-prylar kan vi förmoda? Alla datorer kommer garanterat att inneha Corsairs ljuslösning som heter Icue, det vill säga den som gör att i princip allt i datorn kan blinka.

“Corsair is a fantastic partner to help take Origin PC forward, known for creating quality, high-performance products that fully align with Origin PC,” sade Kevin Wasielewski, vd Origin PC. “With a complete range of enthusiast PC products, Origin PC and Corsair are uniquely placed to create amazing new systems that make the experience of owning a personalized custom gaming PC better than ever.”

Origin fortsätter heta Origin
Origin PC kommer att fortsätta arbeta som vanligt med sin bas i Florida och kommer inte flytta in hos Corsair utanför San Francisco. Varumärket kommer också fortsätta som vanligt. Skillnaden blir förmodligen innehållet i datorerna. Corsair kommer fortsätta att sälja sina egna datorer där One är en av de snyggare på marknaden.


En av många samarbetsdatorer från Origin.

Lämna ett svar