Visste du att...

E3 – Nintendo i fouks

Nintendos spel på E3-mässan

På dag tre av mässan fick vi äntligen möjligheten att prova spelen som Nintendo visade på E3-mässan.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening
Det första spelet vi kikade på var The Legend of Zelda: Link’s Awakening som ganska säkert kommer att välta ett par kiosker när det anländer. Det spelar som man förväntar sig och just det här spelet behöver nog ingen direkt mer förklaring, speciellt som de flesta nog känner till spelet då det släpptes 1993 på Gameboy.

Luigi’s Mansion 3
Luigi får stå ut med spöken igen och jagar dem med sin spökdammsugare. När han inte kan ta sig fram kommer hans helgröna variant fram och de två, som är en och samma person, jobbar tillsammans. Luigis helgröna jag heter för övrigt Gooigi.

New Super Lucky’s Tale
Upplägget är klassiskt 3D-plattformsspel och det kombineras med en massa pussellösande element. Kommer till hösten.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
Diverse sporter där man spela mot varandra. De hade inte alla grenarna tillgängliga och några av de som visades hade bara en kontrolltyp, medan andra gick att spela genom handrörelser eller knapptryckningar. Vi provade skateboard, surfing, bågskytte och någon fightingform. Vi var två som spelade och som alla andra spel i genren är de alltid kul att spela mot andra. Har man ingen att spela med kan man jaga rekord, men det är inte fullt lika skoj.

De hade även fler spela att visa, men vi hoppade över resterande för att hinna med att spela mer av de ovan. Vilka spel fanns då? Listan ser du nedan.

Lämna ett svar