Visste du att...

E3 2019 – dag 1

E3-mässan har öppnat sina dörrar 2019

Mässan imponerar inte i år, snarare tvärt om.

E3 2019
Att E3-mässan har blivit sämre och sämre vet vi alla om, men att den kunde bli så här tam hade vi nog inte trott. I hallen som brukar ha alla tre konsoljättarna finns nu bara Nintendo. De sköter sig och levererar som vanligt en maffig monter. Sedan är det dock slut på montrar som kan räknas in som markanta. Big Ben är den enda i den hallen som känns värdig en mässa som E3, eller som E3 var i alla fall. Resten av hallen har lite mer modesta monterbyggnader och även relativt ointressanta utställare.

Den andra hallen är numera den bärande och där är det Fortnite, THQNordic, Ubisoft, Bethesda, Warnerbros och NamcoBandai som bland annat bär upp hallen. Där finns det också mycket dravel, som en monter med en energidryck som heter Bang, där ett antal cheerleader-klädda personer dansar och delar ut energidryck. Det är både tjejer och killar som dansar, så lugn och fin.

Tidigare år har hallarna varit fyllda till bredden med innehåll, nu avstannar allt en bra bit innan man når hallarnas väggar. De sista montrarna känns lite som utfyllnad och inte som riktiga utställare. Dessutom är det tomt kanske 10 meter eller så innan utrymmet tar slut.

I ett nötskal
E3 känns fallfärdig och om de inte får tillbaka Playstation och Xbox till nästa år, samt en massa andra som inte är där likt Activision, så kan man ju börja fundera på om mässan kommer att överleva speciellt länge till.

Spelen
Imorgon återkommer vi med de mest imponerande spelen vi sett – ett av dem är självklart Cyberpunk 2077.

Lämna ett svar