Visste du att...

E3 2019 – Fler timmar för branschen innan allmänheten släpps in

E3 mindre än en månad bort

Dörrarna öppnas inte samtidigt för alla

Branschen har inte varit helt nöjd med helt öppna dörrar
E3 har tidigare varit en mässa för branschen, det vill säga alla som jobbar med tv- och datorspel och media med flera. I och med att E3 har lite panik för att överleva har de börjat justera konceptet för att i princip kunna fortsätta existera. Det har gjort att de börjat sälja biljetter till allmänheten, det vill säga spelarna.

Spelarnas intåg är bra för utställarna, men de är i vägen för de som är där och jobbar. Köerna bli långa till spel som de skulle vilja se och plötsligt måste man kryssa mellan allehanda cosplayers med mera. Det här är målgruppen, men för de som jobbar är det alltså lite störande moment. Målgruppen har tidigare hållit sig till PAX och andra liknande mässor.

I Tyskland på Gamescom har de en dag bara för industri och sedan släpps spelarna in. E3 har i år gjort så att de har tre timmar dag ett och två endast för branschfolk, medan dag tre då businessgänget brukar åka hem, har samma öppettider för alla. Sedan har de ökat öppettiden till 19.00 de två första dagarna och stänger igen klockan 18.00 dag tre som är den sista dagen.

Öppettiderna E3 2019

Tisdag – dag 1
Bransch 11.00 – 19.00
Allmänheten 14.00 – 19.00

Onsdag – dag 2
Bransch 09.00 – 19.00
Allmänheten 14.00 – 19.00

Torsdag – dag 3
Bransch 09.00 – 18.00
Allmänheten 09.00 – 18.00

Mässan börjar tisdag den 11:e juni och slutar torsdag den 13:e juni, men den tjuvstartar redan på lördag för vissa utställare och varje sen eftermiddag och kväll är det arrangemang utanför mässan. Allt utanför mässan gäller ingen entrébricka, utan där måste man vara inbjuden av arrangörerna.

e3 2018

Lämna ett svar