Visste du att...

Oneplus 7 premiärvisades i Stockholm idag

Idag lanseras Oneplus 7-serien

Oneplus 7 Pro bjuder på en massa trevligheter i allt i från form till prestanda.

Event i Stockholm
Idag presenterade Oneplus sin nya sjua och det gjorde de med ett pressevent som visades på storbildsskärm i en lokal ett stenkast från Stockholm centrum. På plats fanns huvudattraktionen, det vill säga telefonen, och besökarna såg ut att gilla vad de såg.

”Vi strävar hela tiden efter att utmana oss själva för att ge människor den bästa möjliga upplevelsen” säger Pete Lau, grundare och vd på OnePlus. ”En riktigt bra användarupplevelse innebär frihet och är något som ska förbättra ditt liv istället för att distrahera dig från det. Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit med OnePlus 7-serien och kan inte vänta tills användarna får testa skärmen.”

Oneplus 7 Pro
Oneplus 7 Pro är utrustad med en supersmidig 90Hz AMOLED-skärm, vilket innebär att skärmen uppdateras 90 gånger per sekund och är självklart något som de som spelar spel kommer att uppskatta. Detaljnivån i skärmen är 516 pixlar per tum, med 4,49 miljoner pixlar som samverkar för att ge skarpa och korrekt återgivna färger. Med HDR10 och HDR10+ kan innehåll från en rad streamingkällor upplevas i bästa möjliga kvalitet med subtila gradienter och rika detaljer.

Det välvda glaset på 6,67 tum sträcker sig över hela framsidan av mobilen och ner över kanterna vilket ger en uppslukande känsla. Oneplus har arbetat hårt för att minimera ramen på alla sidorna av mobilen. Oneplus 7 Pro har fått högsta betyg av DisplayMate, A+, vilket gör mobilskärmen till en av de bästa på marknaden.

Tre kameror – en för varje tillfälle
Oneplus 7 Pro är utrustad med avancerad kamerateknik som ger enastående resultat för alla tillfällen – från vidvinkel till porträtt. Med den nya mjukvarumotorn Oneplus Ultrashot har kamerafunktionen utvecklats för att ge en naturlig färgåtergivning, med skarpa bilder i en rad olika förhållanden, även i svagt ljus, genom ett tryck på slutarknappen.

De bakre kamerorna på Oneplus 7 Pro har en 48 megapixlars sensor med OIS, en 8 megapixlars 78mm telefotoobjektiv med f/2.4 bländare och 1µm pixelstorlek och bildstabilisering genom OIS, samt en 16 megapixlars 117° ultravidvinkelobjektiv med f/2.2 bländare.
Ett nytt tredelat autofokus-system använder PDAF, CAF och Laser Focusing för att skapa vackra bilder i dagsljus och i svagt ljus. Den nya kameran har även förbättrad Nightscape-läge och övergripande förbättrad prestanda för svagt ljus. Frontkameran av modellen pop-up är täckt av safirglas och mekanismen har testats över 300 000 gånger. Det innebär att den kan öppnas och stängas 150 gånger per dag, varje dag, i över fem år.

Snabb och smidig
Oneplus 7 Pro har den senaste mobilplattformen, Qualcomm Snapdragon 855, med upp till 12GB RAM, vilket ger en upplevelse som sätter en ny standard för prestanda. Oneplus 7 Pro har dessutom UFS 3.0-lagring som ger riktig snabba hastigheter när det kommer till att ladda dokument, spara bilder från kameran, starta upp appar och mycket annat.

RAM Boost är en funktion som lär sig användarens vanor och på ett smart sätt fördelar tillgängligt arbetsminne till minneskrävande appar. Funktionen minskar laddningsprocessen så att stora appar som spel startar mycket fortare. RAM Boost gör att fler appar kan vara öppna i bakgrunden utan att kompromissa med den totala prestandan.

Laddningsteknologin Warp Charge 30 innebär att det stora batteriet på 4 000mAH går från 0 till 50 % på bara 20 minuter. Till och med när du laddar mobilen mitt i intensiva spel håller Oneplus 7 Pro uppe laddningshastigheten, med minimal överskottsvärme och samma supersnabba laddningstid.

Screen Unlock har förbättrats med en ny kamerasensor och nya algoritmer, vilket tar ner upplåsningstiden till bara 0,21 sekunder.

Uppslukande spel
Ljudet i Oneplus 7 Pro bygger på Dolby Atmos-teknik och ett stereosystem med dubbla högtalare, som finjusterar både vänstra och högra ljudkanalerna så att även subtila detaljer i ljudet kan höras. Vidare är mobilen utrustad med en haptisk vibrationsmotor vilket tillåter flera olika nivåer av vibrationsrespons och i stort sett ingen fördröjning för en mer verklighetsnära upplevelse.
Flytande kylning i tio lager gör att Oneplus 7 Pro hålls kall även under intensivt spelande. Med nya Screen Recorder är det enkelt att dela segrar och förluster. Det finns ingen begränsning av antalet inspelningar och man kan pausa och fortsätta när som helst. Det går även att välja ljudkälla och använda mikrofonen för att lägga på live-kommentarer.

Gaming Mode kan tas till nästa nivå med ytterligare proffsinställningar: Fnatic Mode har nya funktioner som ger ett övertag då processorn och grafikprocessorn är optimerade för gaming, med avancerad DND, bakgrundsbegränsningar och nätverksförbättringar.

Oneplus 7
Oneplus 7 är en premiumupplevelse i en elegant förpackning. Utrustad med Qualcomm Snapdragon 855, UFS 3.0-lagring, Dolby Atmos stereohögtalare, RAM Boost, nya Screen Unlock-tekniken, UltraShot-motor och mycket mer är OnePlus 7 ännu ett stort steg uppåt i OnePlus historia.

Skarpare och renare bilder
Oneplus 7 har en kraftfulla dubbla linser som låter användaren ta enastående bilder. Huvudkameran är Sonys IMX586, en 48 megapixels sensor på en halv tum med en bländaröppning på f/1.7, samt OIS och EIS. Den andra kameran har 5 megapixels och hela kamerafunktionen bygger på den kraftfulla nya UltraShot-motorn.

Oneplus 7 Pro 5G
Oneplus 7 Pro 5G bygger på OnePlus 7 Pro och innebar en stor designutmaning, då det krävdes att OnePlus utvecklade nya konstruktioner för 5G-antenner och även ändrade konstruktionen av NFC-antennen. Mobilen lanseras exklusivt tillsammans med EE i Storbritannien och Elisa i Finland. Ytterligare information om pris och tillgänglighet kommer inom kort.

Tillfällig butik i Stockholm
Oneplus öppnar en pop-up butik tillsammans med Webhallen den 18:e maj, klockan 12:00–18:00. Platsen är Webhallens butik på Medborgarplatsen. För de som inte kan besöka pop-up butiken kommer ett begränsat Community Drop öppna på Oneplus.com den 15 maj med leverans den 22 maj.

I Sverige kommer mobiler i Oneplus 7-serien att säljas på OnePlus hemsida, samt hos Telia, Telenor, Webhallen, NetonNet, CDON och Dustin. Försäljningen av OnePlus 7 Pro startar den 21 maj.

Priset
Oneplus 7 Pro med 6gb ram kostar 7895 kronor, 8bg ram 8395 och 12gb ram 9195 kronor. Lillebrorsan Oneplus 7 kostar 6195 kronor med 6gb ram och 6795 med 8gb ram. Alla med 6gb ram har 128gb lagring och de större har 256gb.

Men det slutade inte där. Oneplus presenterade också ett par nya lurar som heter Bullet Wireless 2

OnePlus Bullets Wireless 2 ger en ljudupplevelse utöver det vanliga tack vare en uppgraderad struktur med tre element. Oneplus har använt två drivare i rörligt järn från Knowles för riktigt bra kvalitet i höga ljudtoner, i kombination med en dynamisk drivare från GoerTek för mellantoner och bas, vilket tillsammans ger en utomordentligt detaljrik och ren musik.

Snabb, bekväm, stabil
Oneplus Bullets Wireless 2 har även stöd för OnePlus senaste snabbladdningsteknik, Warp Charge. Det behövs bara tio minuters laddning för tio timmars uppspelning. Fulladdade ger Oneplus Bullets Wireless 2 hela 14 timmars uppspelningstid, hela tiden med högsta ljudkvalitet.

Oneplus Bullets Wireless 2 har stöd för aptX HD som ger 24-bitars högupplöst ljud av bättre kvalitet än hos CD-skivor. Oneplus har dessutom uppgraderat anslutningen till Bluetooth 5.0 för att garantera hög ljudkvalitet jämförbar med anslutningen hos sladdburna hörlurar, även i stora sällskap. Nya funktionen Quick Pair gör att Bullets Wireless 2 snabbt och enkelt kan kopplas ihop med Oneplus-mobiler. Genom att trycka på Shortcut Key kan användare smidigt hoppa mellan de två senaste parkopplade enheterna, exempelvis sin Oneplus 7 Pro och sin bärbara dator.

Med Magnetic Control kan användare pausa genom att bara koppla ihop öronsnäckorna och senare återuppta uppspelningen precis där de slutade genom att dela på öronsnäckorna igen.

Naturlig hantverksskicklighet
Designen hos Bullets Wireless 2 har inspirerats av naturen, särskilt spiralformen hos nautilussnäckan. Det yttre skalet hos hörlurarna har en kraftig metallkonstruktion i kombination med mjukt böjda linjer, vilket ger en mjuk känsla med bekväm passform.

Priset
Oneplus Bullets Wireless 2 är tillgängliga från 21 maj på OnePlus.com och kostar 1 099 kr.

Lämna ett svar