Visste du att...

Frankrike tog hem EM i Splatoon 2

Splatoon 2 European Championship

Franska laget Alliance Rogue är Europeiska mästare i Splatoon 2

Efter månader av stenhård träning och tävlande i Splatoon 2 möttes de tolv bästa europeiska lagen i Paris den 9:e och 10:e mars för att avgöra vilket som var det bästa laget och mästare i Splatoon 2 European Championship 2018-2019.

Alliance Rogue
Det blev en väldigt spännande final där Alliance Rogue mötte de regerande europeiska mästarna BackSquids. Efter hård kamp tog Alliance Rogue segern och kan nu titulera sig Europeiska mästare i Splatoon 2. Stort grattis till dem!!! Utöver denna mäktiga titel vann de också en otroligt fin pokal och exklusiva guldfärgade Nintendo Switch Pro Controllers med Splatoon 2-tema.

Om du inte redan sett semifinalen och finalen kan du se de ovan.

Alla lag som kom till den europeiska finalen i Splatoon 2 hade tidigare segrar i sina respektive länder eller regioner. I den första semifinalen i Paris besegrade tyska BackSquids spanska Polarized med 3-0. I den andra semifinalen förlorade Alliance Rogue den första duellen mot vårt nordiska lag Ämpäri Gang, men Alliance Rogue lyckades lägga in en högre växeln och vann nästa duell. Det var otroligt jämnt mellan Alliance Rogue och Ämpäri Gang, men det franska laget lyckades till slut vinna den semifinalen med 4-1. Stort grattis till Ämpäri Gang som lyckades nå en tredjeplats samt ge det vinnande laget Alliance Rouge en riktigt tuff utmaning.

Splatoon 2

Lämna ett svar