Visste du att...

Super Mario Maker 2 och Zelda Link’s Awakening till Nintendo Switch

Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2 och The Legend of Zelda: Link’s Awakening kommer till Nintendo Switch

I gårdagens Nintendo Direct avslöjades bland annat att Super Mario Maker 2 och The Legend of Zelda: Link’s Awakening släpps till Nintendo Switch i år. Det kommer dessutom ett helt nytt action-spel från Platinum Games som går under namnet Astral Chain och det släpps exklusivt till Nintendo Switch i år.

Nintendo Direct summerat
Missade du eventet, då kan du se allt här eller läsa summeringen nedan.

Super Mario Maker 2
Nu kan du skapa ännu fler fantastiska Super Mario-banor och ha tillgång till ännu fler verktyg, föremål och funktioner. Super Mario Maker 2 släpps exklusivt till Nintendo Switch i juni.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening
Originalet släpptes till Game Boy för 25 år sedan och är ett av de mest älskade spelen i Legend of Zelda-serien. Nu släpps det igen, men har uppdaterats bland annat med modern grafik så du kan besöka den mystiska Koholint-ön igen och guida Link på hans underbara äventyr där. The Legend of Zelda: Link’s Awakening släpps exklusivt till Nintendo Switch under 2019.

Astral Chain
Ett nytt action-spel från Platinum Games, regisserat av Takahisa Taura, känd för sitt arbete som speldesigner för NieR:Automata, och med Hideki Kamiya, Bayonetta-spelens skapare som rådgivare. I detta spelet är du en polis i en specialstyrka i en futuristisk stad där du måste samarbeta med ett levande vapen kallat The Legion. Astral Chain släpps exklusivt till Nintendo Switch den 30:e augusti.

Fire Emblem: Three Houses
De svarta örnarna. De blå lejonen. Det gyllene rådjuret. Dessa tre adliga och förnäma släkter är en del av Officersakademin, en elitskola som tränar sina elever i hur man använder vapen, magi och andra speciella färdigheter. Du måste välja en av dessa nobla släkter och leda dess studenter i strider på liv och död. Alla studenter har sin egen personlighet och möjligheter att lära sig saker. De kan också stärka och stötta varandra på slagfälten. Fire Emblem: Three Houses och Fire Emblem: Three Houses Limited Edition släpps båda exklusivt till Nintendo Switch den 26:e juli.

Tetris 99
Det ikoniska pusselspelet TETRIS kommer här tillbaka, men med en online-upplevelse som inte liknar någon annan. Här kan 99 spelare spela tillsammans tills bara en är kvar. Alla som har en aktiv prenumeration på Nintendo Switch Online kan redan nu ladda ned detta spel utan kostnad och börja kampen. Detta är exklusivt till Nintendo Switch.

Bloodstained: Ritual of the Night
Ett sidscrollande spel där du spelar som Miriam, som kan stjäla fiendens förmågor, böja gravitationen och röra sig med blixtens hastighet. Detta släpps till Nintendo Switch i sommar.

Mortal Kombat 11
Nya och klassiska karaktärer återvänder i Mortal Kombat 11 som släpps till Nintendo Switch den 23 april.
Yoshi’s Crafted World: Innan detta mysiga spel släpps den 29 mars kan alla Nintendo Switch-ägare redan nu ladda ned en demoversion och testa det. Läs gärna mer om spelet på https://www.nintendo.se/spel/yoshis-crafted-world

Captain Toad
Treasure Tracker Update och Special Episode DLC: Någon som alltid är redo för äventyr är Captain Toad. Redan nu kan du ladda ned en uppdatering om du har spelet. Den kostar inget och gör att du kan spela spelet tillsammans med en vän. Den 14 mars kommer det dessutom nytt DLC att köpa som lägger till 18 nya utmaningar, bland annat fem nya banor.

Super Smash Bros Ultimate – uppdatering
Ett av de snabbast säljande spelet i Nintendos historia kommer att få en stor uppdatering under våren. Då kommer bland annat Joker från Persona 5 att bli tillgänglig som spelbar kämpe. Mer information om denna uppdatering kommer längre fram. Notera att det också kommer nya Amiibo under 2019 som t.ex. Snake, Simon, Squirtle, Pokémon Trainer och Ivysaur.

Hellblade: Senua’s Sacrifice
Ett spännande spel som hyllats och vunnit många priser kommer nu till Nintendo Switch. Hellblade: Senua’s Sacrifice släpps till Nintendo Switch i vår.

Daemon X Machina
Redan nu kan du ladda en demoversion för Daemon X Machina kallad ”Prototype Missions” som bara kommer finnas tillgänglig en begränsad tid. I denna demo kan spelare ta sig an fyra olika uppdrag och testa spelets kontrollfunktioner. Efter demoperioden kommer utvalda spelare att få ett mejl med en länk till en onlineenkät där spelarna kan ge feedback om spelet till producenten Kenichiro Tsukuda och spelets utvecklare. Daemon X Machina kommer till Nintendo Switch i sommar.

Marvel Ultimate Alliance 3
The Black Order: För första gången på 10 år återvänder MARVEL ULTIMATE ALLIANCE-serien med action för upp till fyra spelare och en originalhandling … och allt är helt exklusivt till Nintendo Switch. Så samla ditt lag av superhjältar för MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3: The Black Order släpps till Nintendo Switch i sommar.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition
Långt namn. Kanske ett av de längsta någonsin. Klassiskt RPG med en helt magisk handling och minnesvärda karaktärer. Det är vad som väntar dig i höst när detta magiska äventyr släpps till Nintendo Switch.

Dragon Quest Builders 2
Samla material och skapa vapen, bygg hus eller hela städer. Med hjälp av den mystiska Malroth och andra bybor kan du undersöka stora öar, gå på uppdrag, strida mot monster och bossar i en stor värld. De som redan äger första DRAGON Dragon Quest Builders på sin Nintendo Switch kan som bonus skapa Legendary Builder’s outfit och The Dragonlord’s Throne. Dragon Quest Builders 2 släpps till Nintendo Switch den 12:e juli.

Rune Factory 4 Special och Rune Factory 5
Klassiska rollspelet Rune Factory 4 får här en ny uppdaterad version till Nintendo Switch som kommer senare i år. Inte nog med det för Rune Factory 5 är också på väg till Nintendo Switch.

Final Fantasy VII
Återvänd till Midgar i detta ikoniska rollspel som kommer till Nintendo Switch den 26:e mars.

Dead by Daylight
Ett skräckspel med flerspelarläge som kommer till Nintendo Switch under hösten. Det här skrev vi om tidigare och du kan läsa om det här.

Assassin’s Creed III Remastered
För första gången på Nintendo Switch kan du nu njuta av Assassin’s Creed III med uppdaterad gameplay och funktioner speciellt framtagna för Nintendo Switch. Detta släpps till Nintendo Switch den 21:a maj.

Unravel Two
Ta kontrollen över två söta karaktärer av garn och ta dig an utmaningarna i Unravel Two som släpps till Nintendo Switch den 22:a mars.

Grid Autosport
Detta racingspel kommer till Nintendo Switch och kommer få dig att känna dig som en riktig proffsförare. Mängder av snabba bilar och banor! Grid Autosport släpps till Nintendo Switch i sommar.

Dead by Daylight
Dead by Daylight kommer till Switch till hösten.

Lämna ett svar