Visste du att...

Ytterligare en spelutbildning till Boden

Boden Business Park Game Jam

Ytterligare en spelutbildning till Boden

Sunderby Folkhögskola tillsammans med Changemaker Education startar ytterligare en spelutvecklingsutbildning, Indiegaming – Spelprogrammering, vid Boden Business Park (fd-Skapa) i Sävast. Utbildningen kompletterar den redan befintliga utbildningen Indiespelutvecklare – Speldesign, som tar sin andra årskull till hösten.

Tvåårig eftergymnasial utbildning
Den nya yrkesutbildningen Indiespelutvecklare – Spelprogrammerare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Eleverna får verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare med inriktning på spelprogrammering. Utbildningen, som är ny hösten 2018, är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång får deltagarna bland annat lära sig programmering, genomföra årliga studieresor och 20 veckors praktik på spelföretag. Boden har en fördel då man i anslutning till utbildningen kan lösa ett annars vanligt problem – studentboenden.

Boden game jam

­”Det känns fantastiskt roligt att få välkomna ett till gäng med framtidens entreprenörer till vår nya utbildning Indiegaming – Spelprogrammering. Den breddar ytterligare vår utbildnings- och kompetensbas vid Boden Business Park. Med en ständig ström av internationella investerare som kommer hit skapas en spännande framtida arena. Det lägger grunden för innovation och entreprenörskap inom, för norra Sverige, nya näringar.” säger Mattias Bergqvist, Boden Business Park.

Nya norrlänningar
Spelutbildningarna lockar elever från hela landet. Selma Einarsdottir gjorde den längsta flytten, 130 mil från Varberg till Boden. Hon berättar att utbildningen håller mycket hög nivå och att hon blivit väldigt väl omhändertagen. Men hon säger även – och kanske viktigast av allt i jämförelse med många andra orter – att boendet var ordnat dag ett och det gjorde flytten otroligt enkel.

Sunderby Folkhögskola arrangerar
Utbildningsanordnare är Sunderby Folkhögskola, som tillsammans med Changemaker Education tagit fram ett utbildningsprogram med inriktning mot teknik. Det kompletterar den tidigare etablerade utbildningen i Sävast som fokuserar på speldesign. Genom denna satsning breddar man ytterligare sitt redan etablerade utbud av utbildningar inom nya digitala näringar.

”Vår strategiska satsning innefattar både att närma oss Boden och vara en stark aktör avseende utbildningar inom nya kreativa näringar. Denna utbildning ligger dessutom helt i linje med vår målsättning att erbjuda utbildningar som gör studenterna anställningsbara. Så det känns som en riktig fullträff.” säger Madelene Hansson, Rektor vid Sunderby Folkhögskola.

Boden björknäs
Så här fint är det i Boden.

Game Jam i Boden kan man läsa om här och även om den första utbildningen som drog igång 2017.

Lämna ett svar