Visste du att...

Rymdfarare Fuglesangs barnbok blir mobilspel

Tangle Math

Tangle Math för barn som gillar matte

Tangle Math heter ett nytt mobilspel som släpps den 14:e maj till mobiltelefoner – både Apple och Android.

Det svarta hålet
Spelet är baserat på rymdfarare Christer Fuglesangs barnbok ”Det svarta hålet” och är ämnat för barn från sju år. De säger att det ska vara för barn som gillar matte och det begränsar väl slutanvändarna rätt duktigt. Med lite tur kanske det kan få barn att gilla matte när man spelar det? Men vem vet, de kanske inte vill ha så många spelare? De säger att vuxna kommer också att gilla det och vi kan bara gissa att man ska gilla matte även då.

Siffror och färger
I Tangle Math letar spelaren efter två brickor med samma tal. Alla brickor visar inte sina tal, men alla med samma färg har en och samma summa. Med färgsumman och det synliga talet kan man sedan räkna ut det gömda talet. Det gäller att hitta talpar så fort det går. Brickorna i spelet är sammanflätade som partiklar i kvantvärlden.

Lämna ett svar