Visste du att...

Ny svensk studio visar upp 198X

198x hi-bits studios tobias bjarneby

198X heter Hi-Bits första spel

Hi-Bits heter en ny studio och deras första spel har namnet 198X. Hi-Bits grundare är helt nya när det gäller spelutveckling, men i spelbranschen har de figurerat i säkert 20 år – minst. Den prisbelönta journalisten Tobias Bjarneby ligger bakom spelet tillsammans med ett gänga andra journalister från en och samma tidning; Level.

Så här beskriver de spelet på sin Kickstarter-sida
198X is an arcade epic. A coming-of-age story told through multiple games and genres, worlds and characters. Experience the thrill of shooting, driving, jumping, fighting and role-playing – combined with emotional, cinematic storytelling. Welcome to the world of 198X – where a new life is just 1 credit away.

The game is set in Suburbia, just outside the City, sometime in 198X. It follows the journey of Kid, a teenager stuck between the limitations of innocent youth and the obligations of inevitable adulthood. The story unfolds when Kid discovers the local arcade – finding new worlds, and new meaning, in video games. For every visit to the arcade – every game uncovered, every move mastered, every demon defeated – Kid grows stronger. And the lines between game and reality starts to blur…

Kickstartern hittar du här och de vill ha in en halv mille och har kommit nästan halvvägs med 28 dagar kvar.

11 medarbetare världen över
Hi-Bits är baserade i Stockholm, men de har även utvecklare lite varstans i världen som jobbar tillsammans mot ett och samma mål. Totalt är de 11 personer som är iblandade, bland annat en som tydligen heter Motocross Saito – bara det.

Ute mars 2019
Lite ovanligt så specificeras en månad redan nu – då har de satt lite press på sig själva. Speciellt med så pass många versioner på en och samma gång. De planerar att släppa 198X till Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One och PC i mars nästa år.

Lämna ett svar