Visste du att...

PAX East 2018 – Dag tre

PAX East 2018 - Dag tre

Näst sista dagen av PAX East

Fredag och lördag är de två största dagarna. Publiken är dock lite olika i och med att fler är lediga på lördagar blir det lite mer familjebetonat. Inte till någon enorm grad, utan bara lite mer föräldrar med yngre tonårsbarn som går runt på mässan.

Annars är det samma sak som dagarna innan. Lite nya influencers som kommer dit och skriver autografer och tar bilder med de som tittar när de spelar. Bilden ovan är på spelavdelningen, det vill säga den delen som bara innehåller spel och spelrelaterade saker, till skillnad från dag två där vi hade en bild på brädspelsdelen.

Nedan är det en bild från entrén till mässan, som sedan tar besökarna ner med via en rulltrappa eller trappor om man känner sig alert.

PAX East 2018 - Dag tre

Direkt nedanför trapporna finns de stora drakarna, de som har betalat mest för att vara där. Bland dessa finns Playstation, Xbox, Mixer, Twitch, Blizzard och Corsair. PAX brukar inte meddela besökarantalet på sina mässor, men både West och East brukar ligga runt 85 000. Med en ytterligare dag adderad tippar vi på att East kommer lägga sig nära 100 000 besökare. Då räknas dock dagliga besökare om vi fattat rätt, så samma person som går fyra dagar räknas som fyra besökare.

Imorgon är det sista dagen och det är den dagen då alla brukar börja ösa ut sina giveaways. Det vill säga saker som man fått köa för med mera fram till idag, de bara slängs efter besökarna då inge vill börja skicka hem saker till var de är baserade. Då slänger de hellre bort det – eller som sagt öser ut det till de besökarna som är kvar på söndagseftermiddagen.

Lämna ett svar