Visste du att...

Nya detaljer om Toy-Con Garage Mode till Nintendo Labo

Nintendo Labo

Ny videoserie avslöjar nya detaljer om Toy-Con Garage Mode till Nintendo Labo

Ny video visar hur användare kan välja olika typer av så kalla de inputs och outputs och binda samman dessa för att skapa nya upplevelser. Nintendo har avslöjat nya detaljer om spelläget Toy-Con Garage, en uppfinningsrik funktion som ingår i alla Nintendo Labo-kit till Nintendo Switch. Toy-Con Garage introducerar grundläggande teknologiska principer på ett roligt och tillgängligt sätt. Genom att kombinera enkla inputs och outputs öppnar detta upp för nya sätt att spela.

Videon visar lite mer om Toy-Con Garage.

Spelläget Toy-Con Garage låter spelarna välja mellan olika inputs och outputs, så kallade noder. Input-noder kan till exempel innebära handlingar såsom knapptryckningar eller rörelser medan output-noder innebär reaktioner såsom ljudeffekter eller vibrationer. Utöver detta finns det mellan-noder som låter användare ställa in olika kriterier såsom räknare eller timers.

Input och Output
En input-nod kan till exempel vara att lätt skaka Joy-Con-kontrollen. En mellan-nod kan vara ett visst antal skakningar och en output-nod kan trigga en ljudeffekt eller ett blinkande ljud när de två andra händelserna har inträffat. Genom att kombinera inputs och outputs med olika Toy-Con-projekt kan användare upptäcka fascinerande resultat. De kan till exempel styra RC-bilen med fiskespöet eller använda motorcykeln som ett instrument. Användare kan till och med uppfinna nya Toy-Con-skapelser med vanliga material som finns i hemmet. Med en blandning av input-noder, mellan-noder och output-noder kan användare ha roligt och experimentera med enkla villkor (t.ex. om du gör detta, så kommer detta att hända) för att skapa nya upplevelser.

Nintendo Labo är en helt ny interaktiv produkt för skapande, spelande och upptäckande, designad för att inspirera de människor som har ett kreativt sinne och ett lekfullt hjärta. Tillsammans med Nintendo Switch-konsolen erbjuder de olika Nintendo Labo-kiten verktyg och teknologi för att göra egna gör-det-själv-skapelser som du sedan kan spela med och dessutom upptäcka hur teknologin i Nintendo Switch formar idéer till verklighet.

I butik den 27:e april
Nintendo Labo släpps i Europa den 27:e april och kommer i två olika varianter; Variety Kit och Robot Kit. Båda innehåller allting du behöver för att blåsa liv i dina Toy-Cons inklusive allt byggmaterial och mjukvara.

Nintendo Labo

Lämna ett svar