Visste du att...

Rysk man död i VR-olycka

oculus rift

Rysk man avled på grund av skador efter VR-olycka

VR har sin virtuella verklighet, men den kan kollidera med den verkliga verkligheten. Jag har själv slagit till en utvecklare på knäet när jag var på besök i deras studio och testade deras VR-spel. I spelet var det en hink jag skulle slå till och i verkligheten var det där han satt på en stol.

Att man skulle kunna välta saker eller göra sig lite illa när de båda verkligheterna möts räknade jag snabbt ut efter jag slog till utvecklaren. Men att det skulle kunna gå så lång som att någon skulle avlida när verkligheterna möts hade jag aldrig kunnat tro.

Nyhetbyrån TASS meddelar att en 44-årig man i Ryssland snubblat och fallit igenom ett glasbord och avled av skadorna.

Den här tragiska olyckan påvisar hur viktigt det är att preparera rummet innan man börjar spela VR-spel. Att flytta alla möbler och beroende på hur man hanterar VR kanske man till och med bör fundera på om man ska använda någon form av hjälm. Personligen har tanken slagit mig mer än en gång då jag blir åksjuk och skulle förmodligen kunna tappa balansen om jag rör mig snabbt som man kan göra i vissa VR-spel.

Lämna ett svar