Visste du att...

Dataspelsbranschen släpper ny rapport

swegame dalarna

Faith – ny rapport från Dataspelsbranschen

Dataspelsbranschen har en ny rapport som heter Faith och nedan kan du läsa delar från förorden. Vill du läsa hela rapporten finns den att läsa på Dataspelsbranschens hemsida.

Av 53 kända affärstransaktioner i den svenska spelbranschen mellan 2015-2017 berodde 68 procent på att köparen var intresserad av säljarens immateriella rättigheter, IP, antingen ett befintligt framgångsrikt spel, eller ett koncept under utveckling. Under perioden har det genomförts affärer värda 51,8 miljarder i förvärv och investeringar i IP, affärer värda drygt 2,3 miljarder i strategiska investeringar och förvärv, samt en dryg miljard där bolagen sysslat med huvudsakligen tekniska lösningar. Bland IP-förvärven räknas Activisions köp av King för 50 miljarder kronor.

Rapporten går också igenom hur en tidig spelutvecklingsprocess kan gå till, vilka finansieringsmöjligheter som finns, samt hur immaterialrätt hanteras i spelföretag. Den är tänkt som en guide för alla som vill veta mer om hur investeringar i den svenska spelbranschen sett ut, hur branschen är uppbyggd, vad man bör tänka på om man vill investera i ett spelföretag, eller om man driver spelföretag och letar efter investeringar. Rapporten går också igenom hur stödsystem för spelutveckling och IP-utveckling kan se ut, och vad för typ av investeringar det är som varit lyckade för att driva utveckling. Förhoppningen är att rapporten kan vara en hjälp och en ingång i en bransch med globala, digitala innehållsproducenter

Lämna ett svar