Visste du att...

Josef Fares bjuder på show och gör inte spelbranschen några tjänster

josef fares

Josef Fares pekar finger

Josef Fares är till att börja med jättetrevlig och sjukt proffsig. Han är kreativ och har snabbt gjort ett intryck i spelbranschen, så pass mycket att många glömt bort hans populära filmer. I USA på The Game Awards fick han nog för mycket adrenalin och gjorde ett tappert försök att ta över föreställningen.

Fuck the Oscars
Av någon anledning väljer Fares att be Oscarsgalan att dra åt helvete och gör det två gånger samt följer upp det med ett långfinger rak i kameran. Publiken skrattar och många har rätt kul åt det. Även jag skrattade när jag såg det, men funderar på om någon annan bransch skulle göra så här? Skulle någon på Fotbollsgalan eller Emmy Awards göra det till exempel? Kanske har hänt, vad vet jag om någonting?

Omogen bransch
Fares uppträdande, som var lite svajigt och inte tog någon hänsyn alls till Geoff Keighleys, påvisar att vår bransch är rätt omogen. Även att det i princip hyllas på nätet understryker ju det. Det här är jäkligt trist då alla i branschen under lång tid försökt att höja gemene mans tankar kring spelandet.

Nu tror jag inte att han havererar branschens anseende, men om man fick önska skulle sånt här inte hända. Och om det nu ska hända, då borde det inte vara en rutinerad speldesigner som är van att hantera media sedan många många år tillbaka som viftar med fingrar på scenen.

När Petter Nilsson visade känslor i förra årets hockeyslutspel blev det en stor sak i media och han fick sedan be om ursäkt för sin utsago. Frågan är om Fares långfinger sopas under mattan eller om EA kommer ut med någon form av ursäkt?

Något han glömmer att göra i all hast är att prata om sitt spel, det gör dock Keighley åt honom som tur är.

Bara fingersekvensen

Och här är hela Fares framträdande

Lämna ett svar