Visste du att...

Dreamhack 2017 – Dag 1

Dreamhack

Dreamhack Winter

Idag började Dreamhack Winter i Jönköping

Första dagen är alltid lite trevande och speciellt i år då det är en fredag – och dessutom en helt vanlig fredag som innefattar skola och jobb för de flesta. Det gjorde dock inte att det blev tomt när det öppnades. Det var bra med folk hela dagen, men tillströmningen skedde under hela dagen. När vi lämnade mässan vid 21.30 var det fortfarande många som kom rullandes med sina stolar. Stolarna har en dubbel funktion – på plats sitter man på dem, men på väg in staplar man sin datorutrustning på den och använder den som ett transportredskap jämförbar med en så kallad pirra.

Fler utställare
Expoytan har ökat. Eller det känns som det i alla fall. Många av de stora montrarna har blivit större och det strömmas spelande mest hela tiden. Det är mycket samma spel som visas och det är de sedvanliga typ CS, men självklart dyker Battleground också upp. Nya spel växer däremot inte på träd. Dreamhack har mer cementerat sig som e-sport- och streaming-event kort och gott. Det är inget fel med det, men det hade varit roligare att se fler nya spel där också. Ett nytt spel har vi räknat det till och det visas i Corsairs monter.

Känd från internet
Det finns en rad kända strömmare på plats. De flesta är svenskar av varierande storlek, men Dr. Disrespect är en utställarens lockbete. Men till exempel Sodapoppin finns på plats från Amerikat.

Dag 2
Imorgon kommer vi kika lite mer på streamingdelen, vilken vi ignorerat helt och hållet idag.

Dreamhack

Lämna ett svar