Visste du att...

Metro börjar så sakteliga ta över Dreamhack

Metro Dreamhack

Dreamhack är världens största digitala festival vars kärna och ursprung är LAN-party. Evenemanget är en plattform för esport, kunskap och kreativa tävlingar, musikspel, föreläsningar av spelutvecklare, internet och spelkultur, cosplay, mässdelen DreamExpo och mycket mer.

Nu tar Metro Esport ett större grepp kring bevakningen av denna späckade gaming-helg och presenterar stolt nyheten att det i år kommer att hållas presskonferenser i samband med esportturneringarna under festivalen. Metro Esport kliver in och äger presskonferensen under alla dagar på DreamHack Winter 2017.

Esportsbevakning är vardag för Metro och detta samarbete blir ytterligare ett tydligt ställningstagande för hur Metro ser på esporten.

Metro tror på e-sport. För oss är det framförallt två saker som gör fenomenet e-sport så attraktivt. Det ena är att det är världens snabbast växande idrottsgren. Det andra är att e-sport har en ung prägel på både utövare och följare. Med andra ord – Metro och e-sport passar väldigt bra ihop. När vi passar bra ihop passar även ägandeskapet av Dreamhacks presskonferens väldigt bra ihop! Heja Metro, heja esporten, heja dreamhack! Säger Emelie Westermark, projektledare Metro.

DreamHack är världens största digital festival och arrangerar många av världens största e-sports turneringar live på DreamHack. För oss är det viktigt att låta den nya stjärnorna inom e-sporten och den digitala kulturen att få en naturlig plats i media. Att Metro arrangerar våra presskonferenser är ett steg i rätt riktning är viktigt för att lyfta e-sporten och spelarna till nästa nivå. Säger Christoffer Melin, festivalchef DreamHack Europa.

Lämna ett svar