Visste du att...

Vad spelar du nu – Jepser Kyd

Jesper Kyd

Jesper Kyd är Danmarks genom tiderna största spelmusiker

Jesper Kyd började sin karriär på Commodore 64 och var ena halvan av duon Kyd Balle, vilket var baserat på efternamnen för Jesper och kompisen Michael. De blev medlemmar av demogruppen The Silents, som ni säkert vet är vad som senare blev Digital Illusions – eller DICE som de är mer kända som numera.

Jesper är Danmarks starkast lysande stjärna på spelhimlen när det gäller musik och ni har garanterat hört något av hans spår i till exempel otaliga Hitman-spel från IO Interactive, Forza, Splinter Cell, Borderlands eller varför inte Warhammer Vermintide. Senaste spelet på hans CV är State of Decay 2, men det finns garanterat fler titlar som ännu inte har meddelats ännu.

Vi träffade Jesper i Los Angeles och ställde våra sedvanliga söndagsfrågor och fick följande svar.

Vad spelar du nu?
Dishonored 2.

Vad ser du fram emot?
State of Decay 2 och Red Dead Redemption 2.

Outgivet spår från Forza.

Har du missat någon av de tidigare Vad spelar du nu-artiklarna? Då hittar du dem här; Brjann Sigurgeirsson, Dan Thronström, Patrik Hansson, Martin Wahlund, Magnus Esko, Mattias Nygren, Stefan Ljunqvist, Mats Andersson, Mattias Wiking, Jens Andersson, Krister Karlsson, Tor Sigurdson och Clement Kwong. Eller via sökrutan uppe till höger.

Lämna ett svar