Visste du att...

Twitchcon – dag ett

Twitchcon dag 1

Dag ett av Twitchcon avklarad

Dag ett av mässan för alla som spelar spel och har andra som tittar på – Twitchcon – har börjat och den första dagen är alltså avklarad. Mässan är lite annorlunda till skillnad från andra spelmässor. Spelen är den gemensamma nämnaren för de flesta, men de står ändå i skuggan bakom de som spelar. Det gör att spelföretagen visar upp sina spel, men dragaren är att någon influencer kommer dit och spelar deras spel. På vanliga mässor hade besökarna spelat själv.

Utrustning i fokus
En stor del är streamingutrustning då ganska många av besökarna skulle också vilja vara en kändisströmmare och då behöver man diverse utrustning. De här montrarna är – om man nu inte är intresserad av att strömma det vill säga – skittråkiga. Många stolar som ser likadana ut är där och alla är lika oergonomiska – det kommer vara många gamers i framtiden som kommer ha ryggproblem.

Träffa de som spelar
De arrangerar stora så kallade Meet and Greets, vilket är en möjlighet att träffa sina favoritströmmare. De sitter vid ett bord och sedan får man köa sig fram för att skaka hand, säga hej och kanske ta en bild. När de stora namnen kommer upp är det flera hundra som köar, kanske tusen eller fler till och med. Har inte räknat, men många är det.

Twitchcon dag 1
Meet and Greet

Få nya spel
Nya spel är det inte många av. Ett av dem känner jag ju själv till väldigt väl och det är Fatsharks Warhammer Vermintide 2 som visas upp för första gången. Annars är nog det enda nya spelet jag sett som visas ett kinesiskt mobilspel och de som ligger bakom har lagt enorma summor på sin maffiga monter. Spend money to make money?

Dag två ligger framför oss och vi får se vad den bjuder på – samma plats, samma kanal, samma tid, imorgon.

Twitchcon dag 1
Kön innan dörrarna öppnas

Lämna ett svar