Visste du att...

Gratis föreläsning om speljuridik i Skellefteå

Speljuridik

Speljuridik är något som man bör ha koll på om man är en spelutvecklare och därför arrangerar Arctic Game Lab en föreläsning med Tommy Persson, som jobbat med de flesta spelutvecklare i Sverige.

Från eventets Facebook-sida; Tommy Persson är en jurist specialiserad på dataspelsjuridik. I sin firma Lawyer AB representerar Tommy 50 + spelutvecklare i Skandinavien och bistår dem med juridisk rådgivning och hjälper dem att förhandla avtal med internationella spelförläggare, middlewarebolag, konsulter etc. Tommy är verksam i spelbranschen sedan 2000 och har förhandlat dataspelsavtal med sammanlagda kontraktsvärden över 100 MUSD per år de senaste åren. Bland klienterna finns t.ex. Avalanche Studios/Expansive Worlds, Coffee Stain, Stunlock Studios, THQ Nordic, Tarsier Studios etc. Tommy har en Jur. Kand. från Uppsala Universitet, en Master of Laws från American University, Washington D.C. samt är medlem av New York State Bar Association (New Yorks Advokatsamfund).

Tommy kommer att ge lite råd om ”do’s and don’t’s” när det gäller publishingavtal, middlewareavtal, konsult- och anställningsavtal etc. Föreläsningen är tänkt att vara interaktiv så om ni förbereder och ställer frågor som ni undrar över vad gäller dataspelsavtal och juridik så ska Tommy försöka svara på dem och ge råd efter bästa förmåga.

Anmäl dig på Facebook >>

Lämna ett svar