Visste du att...

Pump the Frog – nytt svenskt spel från Gotland

Pump the Frog såg vi på Comic-Con-mässan i Kista. Här är en video som visar upp spelet till viss del, plus ett par skärmbilder.

Pump the Frog är ett plattformsspel som styrs med hjälp av en pump. Blås upp grodan för att hoppa och klämma dig igenom banorna. Ät upp alla flugor och besegra flugkungen genom att äta upp honom. Spelet utvecklas till Nintendo Switch och mobil, men utvecklarna överväger även andra plattformar. Spelet beräknas släppas sent 2018.

Videon visar inte riktigt upp pumpen skulle vi säga. De har varit väldigt kreativa och har satt fast en mus på en cykelpump. Musen registrerar när man pumpar och även när man vrider pumpen, vilket gör att den blir som en väldigt ovanlig och smart joystick. Med en snyggare lösning än silvertejp på en pump skulle det här kunna vara ett arkadspel som säkert skulle välta en och annan kiosk i Japan till exempel.

Här är några bilder från spelet också.

Lämna ett svar