Visste du att...

Nintendo Direct från 14:e september summerad

Nintendo Direct

Under nattens Nintendo Direct-sändning presenterade Nintendo information om mer än 40 olika titlar som kommer att släppas till Nintendo Switch och Nintendo 3DS inom de kommande månaderna.

Några av höjdpunkterna är att DOOM och Wolfenstein II: The New Colossus såväl som L.A. Noire och Resident Evil: Revelations kommer att släppas till Nintendo Switch. Nintendo avslöjade också att flera arkadklassiker kommer att släppas till Nintendo Switch och att ett nytt Mario Party kommer att släppas till Nintendo 3DS. Detta spel innehåller 100 av de allra bästa minispelen från Mario Party-serien genom tiderna. Denna fullmatade presentation gav också fler detaljer om de kommande spelen Project OCTOPATH TRAVELER (arbetstitel) från Square Enix, Super Mario Odyssey och Xenoblade Chronicles 2.

Se Nintendo Direct-sändningen här.

Nintendo Switch

Super Mario Odyssey
Mer information om Marios kommande äventyr avslöjades under presentationen. Bland annat avslöjades mer information om handlingen, platser och spellägen. Utöver detta visade Nintendo också upp en ny Nintendo Switch-bundle innehållandes en digital nedladdningskod för spelet och röda Joy-Con i Mario-stil. En ny bärväska för Nintendo Switch med motiv ifrån Super Mario Odyssey visades också upp. Spelet släpps exklusivt till Nintendo Switch den 27:e oktober.

Xenoblade Chronicles 2
Denna massiva uppföljare utspelar sig i ”Alrest” på enorma så kallade ”Titans”. Resan genom molnen börjar när Xenoblade Chronicles 2 landar på Nintendo Switch den 1 december. Utöver standardversionen kommer det också att släppas en specialversion av spelet innehållandes en CD med musik från spelet, ett spelfodral i metall och en 220-sidig bok med artwork från spelet. Det kommer också att släppas en Nintendo Switch Pro Controller i Xenoblade Chronicles 2-stil.

Project OCTOPATH TRAVELER (arbetstitel)
Från de som gjorde Bravely Default från Square Enix kommer nu ett nytt RPG som blandar 3D-grafik med pixelkonst. Project OCTOPATH TRAVELER släpps 2018 över hela världen till Nintendo Switch. Redan idag finns möjlighet att ladda ner och spela en demoversion av spelet.

DOOM och Wolfenstein II: The New Colossus
Bethesda Games tar de ikoniska spelen DOOM och Wolfenstein II: The New Colossus till Nintendo Switch. Det snabba actionspelet DOOM släpps till vintern medan Wolfenstein II: The New Colossus kommer under 2018.

Kirby Star Allies
Detta spel som först avslöjades på E3-mässan 2017 har några riktigt charmiga tricks. Genom att kasta hjärtan på fiender kan upp till tre av dessa bli dina vänner. Att växla och mixa med olika förmågor är en stor del av spelet oavsett om du spelar själv eller med upp till tre vänner. Kirby: Star Allies släpps exklusivt till Nintendo Switch under våren 2018.

Splatoon 2
Banan Kelp Dome är tillbaks och ingår som en del i en gratis uppdatering som släpps 16 september. Det berättades också att en ny bana kallad Snapper Canal och ett nytt vapen, Tenta Brella, kommer att släppas längre fram.

ARMS
En ny gratis-uppdatering som släpps idag låter dig ställa in knapparna på kontrollen själv. Den nya kämpen Lola Pop kommer också släppas i denna uppdatering.

Fire Emblem Warriors
Lyndis, eller Lyn som hon också kallas kommer som en spelbar karaktär i Fire Emblem Warriors. Hon syntes för första gången till på Game Boy Advance men är nu alltså tillbaks i Fire Emblem Warriors. Detta actionladdade spel släpps till Nintendo Switch den 20 oktober. Samma dag släpps också en special edition-utgåva av spelet.

Arcade Archives
Några av Nintendos bästa arkadklassiker kommer att släppas till Nintendo Switch. Först ut är Arcade Archives: Mario Bros. som släpps 27 september. Andra spel likt VS. Super Mario Bros., VS. Balloon Fight, VS. Ice Climber, VS. Pinball och VS. Clu Clu Land kommer att komma vid ett senare tillfälle. Dessa arkadspel innehåller små skillnader som gör att de spelas på ett lite annorlunda sätt jämfört med originalen.

Snipperclips Plus
Cut it out, together!: Denna utökade version innehåller mer än 30 nya banor, nya utmaningar och nya funktioner. Spelet kommer också i fysisk form till butiker för första gången. Spelare som redan äger den första versionen av spelet kommer kunna köpa allt nytt material i Nintendo eShop som ett DLC. Snipperclips Plus: Cut it out together! släpps den 10 november.

The Elder Scrolls V: Skyrim
Detta open-world-mästerverk från Bethesda Game Studios kan spelas närsomhelst och varsomhelst till Nintendo Switch. The Elder Scrolls V: Skyrim släpps den 17 november.

Rocket League
Denna nya version av det populära raketdrivna sport-action-spelet innehåller alla spellägen från originalet men också Nintendo Switch-exklusivt innehåll såsom nya bilar och föremål med Nintendo-tema. Lokalt trådlöst multiplayerstöd kommer också att finnas när Rocket League släpps till Nintendo Switch under vintern.

Dragon Quest Builders
Detta fantasy-äventyr kombinerar det roliga i att bygga med action-RPG. I Nintendo Switch-versionen kommer spelare kunna rida på en stor ”Sabrecub” i spelets byggläge. Sabrecuben kommer öka din snabbhet och ge dig speciella material när ni besegrar fiender. Dragon Quest Builders släpps till våren.

L.A. Noire
Rockstar Games tar L.A. Noire till Nintendo Switch den 14 november inklusive allt nedladdningsbart innehåll, nya samlarföremål, ny detektivkostym med speciella förmågor, ett Joy-Con-läge med rörelsekontroller, en ny kameravinkel, och ett intuitivt pekskärmsläge för portabelt detektiv-arbete.

NBA 2K18
Med stora gameplay-förbättringar och en fantastisk grafik kommer NBA 2K18 bli en riktig hit för sport-fans när spelet släpps den 15 september i Nintendo eShop och 17 oktober i butik.

FIFA 18
Detta är det mest uppslukande, sociala och autentiska fotbollsspelet som finns. Det kan spelas varsomhelst på Nintendo Switch. FIFA 18 släpps den 29 september.

WWE 2K18
Ytterligare ett sportspel som kan spelas varsomhelst. WWE 2K18 kommer till Nintendo Switch. Mer detaljer avslöjas vid ett senare tillfälle.

Lost Sphere
Denna moderna tolkning av ett traditionellt RPG från Square Enix kommer till Nintendo Switch den 23 januari 2018.

Sonic Forces
Delta i upproret genom att slå tillbaks med moderna Sonic, klassiska Sonic och många andra hjältar som spelare kommer kunna skapa i Sonic Forces. Släpps 7 november.

Resident Evil
Revelations/Resident Evil: Revelations 2: Nintendo Switch-biblioteket kommer utökas med två riktiga rysare när dessa två spel släpps till Nintendo Switch den 28 november.

Flip Wars
Snart kommer det en gratis uppdatering som adderar en extra bana, nya mekaniker, lokal trådlös multiplayer, Class Matches och ett nytt online-läge.

Morphies Law
Spelare kommer kunna förändra sina kroppar och på så vis förändra sina förmågor. Morphies Law är en team-baserad multiplayer-shooter som kan spelas både lokalt och online. Spelet släpps först på Nintendo Switch nu till vintern.

Arena of Valor
Utforska och styr en skara av mer än 35 orädda hjältar i detta ”free to start”-multiplayer online battle arena-spel. Med olika klasser likt Assassins, Mages och Warriors kommer du kunna bygga ett kraftfullt team med vänner och krossa motståndarna i realtids-strider. En betaversion av Arena of Valor kommer att släppas helt gratis under vintern.

Nindies
Dussintals av indiespel kommer att släppas inom de närmsta månaderna. Detta inkluderar bland annat den underjordiska plattformaren SteamWorld Dig 2 och golf-RPG-spelet Golf Story. Utöver detta kommer också Nine Parchments och Battle Chef Brigade till vintern medan Super Meat Boy Forever kommer under 2018 och Tiny Metal i framtiden.

Amiibo

The Legend of Zelda Champions
Fyra amiibo-figurer baserade på Daruk, Mipha, Revali och Urbosa från The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Detta fyrpack kommer att släppas den 10 november. Genom att använda dessa amiibo kommer Link att få speciella huvudbonader baserade på de olika karaktärerna. Ytterligare funktioner kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle.

Nintendo 3DS

Pokémon Ultra Sun/Pokémon Ultra Moon
Dessa nya spel innehåller anpassningsbara karaktärer som ger sig ut på ett nytt äventyr. En otrolig historia utvecklas i stor skala, där den legendariska Pokémon som stjäl ljuset, Necrozma, har förvandlats till två nya former: Dusk Mane Necrozma, som tog över Solgaleo och Dawn Wings Necrozma som tog över Lunala. Med ett tidigt köp av spelen kommer fans kunna få en speciell gåva: Rockruff, som kommer att utvecklas till en Dusk Form Lycanroc. Spelare som laddar ner den digitala versionen av Pokémon Ultra Sun eller Pokémon Ultra Moon senast den 10 januari, kommer att få 12 Quick Balls. Den 17 november kommer det också att släppas en ny Poké-boll-inspirerad New Nintendo 2DS XL.

Nintendo Presents

New Style Boutique 3 – Styling Star
Driv din egen modebutik, träffa kunder och hjälp dem att hitta nya outfits som passar deras behov. Bli en topp-stylist och arbeta med kommande stjärnor. Spelet släpps till Nintendo 3DS den 24 november.

Mario Party: The Top 100
För första gången kommer 100 stycken av de bästa minispelen från Mario Party-serien att kunna spelas i ett bärbart format. Mario Party: The Top 100 har stöd för Download Play vilket innebär att upp till fyra spelare som äger en Nintendo 3DS kommer kunna spela tillsammans med bara ett spelkort. Spelet släpps i januari 2018.

Kirby: Battle Royale
Kirby kommer att möta sin tuffaste motståndare hittills… sig själv! Den rosa fluffbollens nya spel erbjuder flera olika sätt att strida både i singleplayerläge och i multiplayer. Kirby: Battle Royale släpps den 3 november.

Layton’s Mystery Journey
Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy: Katrielle Layton, dotter till den berömda Professor Layton är någonting på spåren! Spelet släpps den 6 oktober.

Mario & Luigi: Super Star Saga + Bowser’s Minions
När spelet släpps den 6 oktober kommer det vara möjligt att använda Goomba, Koopa Troopa och Boo-amiibo för att få stämplar och föremål i spelets båda spellägen. Mer information om amiibo-funktioner kommer att delges vid ett senare tillfälle.

Minecraft: New Nintendo 3DS Edition
Fans av Minecraft kommer nu kunna uppleva spelserien på ett helt nytt sätt när spelet kommer till New Nintendo 3DS. Denna portabla version av spelet kommer med spellägena Survival och Creative, fem stycken ”skin packs” och två stycken ”texture packs”. Minecraft: New Nintendo 3DS Edition kommer att komma till Nintendo eShop snart och i butik vid ett senare tillfälle.

Nintendo Selects
Glöm inte av att tre nya titlar släpps som Nintendo Selects den 13 oktober. Super Mario 3D Land, Kirby Triple Deluxe och Luigi’s Mansion 2. De släpps samma dag som New Nintendo 3DS XL: Super Nintendo Entertainment System Edition.

The Alliance Alive
Nio karaktärers vägar kommer att mötas i detta gammaldags RPG från ATLUS. The Alliance Alive släpps exklusivt till Nintendo eShop tidigt 2018.

Etrian Odyssey V
Beyond the Myth: Ett demo kommer kunna laddas ner via Nintendo eShop innan spelet släpps till Nintendo 3DS den här hösten.

Nästa spel i Ace Attorney-serien – Apollo Justice: Ace Attorney släpps i november medan Fire Emblem Warriors släpps 20 oktober till New Nintendo 3DS.

Lämna ett svar