Visste du att...

Nytt samarbete ger Gaming Corps 21 miljoner

Gaming Corps

Företaget PDP har lag en beställning hos svenska Gaming Corps med ett totalt värde på 21,4 miljoner kronor, eller 2,69 miljoner Dollar.

PDP gör en massa spelrelaterade tillbehör och du känner garanterat till deras produkter när du ser dem. Gaming Corps har bland annat gjort ett Riddick-spel baserat på Vin Diesels film till mobiltelefoner och även det avsnittsbaserade spelet The Descendant till PC.

Uppdraget går i korthet ut på att PDP har investerat i en prototyp som Gaming Corps har tagit fram och de kommer nu att utveckla den till färdig produkt. Produkten går hand i hand med ny hårdvara som PDP tagit fram som kommer att lanseras under 2018. Spelet förväntas vara färdigt om cirka 12 månader, vilket innebär att båda hårdvara och spel förmodligen förväntas finnas i varenda butik i USA lagom till alla helger och när den galna shoppingen sätter igång.

”We see it as a huge quality stamp that PDP has chosen to give us the confidence to be responsible for their new game project. The prototype we developed earlier this year was made in competition with other studios that had the same chance, and Gaming Corps went victoriously from that match. It goes without saying that we feel extremely proud, ”säger Gaming Corps vd Magnus Kolaas.

Gaming Corps (som uttalas Gaming Kår, inte korps) hade tidigare sitt säte i Uppsala, men har nu sin adress i centrala Stockholm enligt hemsidan. De har även en studio i Austin i amerikanske delstaten Texas. Grundarna kommer bland annat från Starbreeze (som också lämnat Uppsala bakom sig och numera har en central Stockholms-adress) och har jobbat med ett flertal stora spelföretag och speltitlar, däribland Riddick, Terminator och Bionic Commando. Förutom tidigare nämnda The Descendant och Riddick, har de även basket spelet Slam Dunk Basketball vars senaste upplaga är ett samarbete med Real Madrid och dess basketsektion.

För de som äger aktier i företaget ljusnade dagen med beskedet ovan och kursen gick upp med över 100 procent.

Lämna ett svar