Visste du att...

Tv-spel ökar med 29 procent första sju månaderna 2017

Elektronikbranschens rapport för de sju första månaderna skickades ut idag och de är glada åt en ökning med 4 procent jämfört med samma period förra året.

I pressmeddelandet skriver de på ett mycket positivt sätt, men när man tittar på diagrammet ser det inte så ljust ut för de flesta varor – bortsett från tv-spel och videokameror. Nintendo Switch bör vara en stor anledning till försäljningsökningen på konsolsidan, men säkert även prissänkningar av de andra två konsolerna. Stör mig lite på att spelkonsoler bara nämns i förbifarten, när de borde vara det som det skryts om och hyllas.

Pressmeddelandet i sin helhet…

Snabbindex för Elektronikbranschen visar att försäljningsvärdet under året är högre än under motsvarande period 2016. Försäljningen i juli var 3 procent högre än samma månad i fjol. Den ackumulerade försäljningen under årets första sju månader ligger därmed 4 procent högre än motsvarande period förra året.

Försäljningen av videokameror och stillbildskameror med utbytbart objektiv går fortsatt bra, likaså spelkonsoler och surfplattor.

Sämre än förra året har försäljningen av TV och mobiltelefoner gått, såväl under juli som ackumulerat under året.

Lämna ett svar