Visste du att...

Vi testar skärmskydd från Panzerglass på Samsung S8 Plus

Det är få saker jag är mer skeptisk till än skärmskydd. De tar ofta bort känslan av telefonen och den ser även plastigare ut än man önskat. På diverse mässor har jag fått en massa prover från diverse tillverkare och allt som oftast har jag testat och blivit väldigt missnöjd.

För något år sedan snubblade jag över Panzerglass från Danmark på CES-mässan i Las Vegas. Där fick jag ett skydd till min dåvarande telefon, en LG G3, och när jag kom hem testade jag skyddet. Jag hade räknat med att ta bort det direkt efteråt, men det var så bra att jag behöll det telefonens livslängd.

Nu har jag en Samsung S8 Plus. En telefon som är jäkligt dyr och den är gjord av glas på båda sidor. Med 9000 kronor som prislapp vill jag inte chansa på att den går sönder vid första bästa situation den åker i marken. Och alla som äger en mobiltelefon vet om att de åker i marken ofta.

De kurviga kanterna på telefonen gör att det är svårt att få ett bra skärmskydd och egentligen är jag ingen fan av skärmen fortsätter över kanten. Vad är egentligen nyttan? Men det är en annan femma.

Med ett Panzerglass till S8 Plus i handen var det nästa test. Eftersom jag varit supernöjd med föregående skydd hade jag relativt höga förhoppningar på det här också.

Installationen är superenkel i och med att det är ett hårt glas som man bara placerar på skärmen. Inga bubblor och inget strul. Det gäller bara att passa in det så att det hamnar rätt och inte täcker högtalare och kamera. Det är mycket enklare när skärmen är på märkte jag, då den annars är helt svart och man kan inte passa in skyddet efter kanten på skärmen.

Väl på plats blev jag återigen supernöjd med resultatet. Skärmen har samma respons som innan och det känns inte som om något är i vägen, det känns som det ska så att säga. Det finns en sak som man inte kan sticka under stolen med och det är säkert några som kommer bli irriterade över det. I och med att skärmen fortsätter över kanten blir det en extra kant som känns i handen. Inte jättestörande, men den finns där och det fanns den inte innan. Här kan garanterat några tycka att det förstör upplevelsen av telefonen. Själv kan jag överleva det, speciellt som jag inte vill ha en spräckt skärm.

Nu är jag lite överförsiktig, så jag kombinerar telefonen med ett skal. Jag har en så kallad plånbok som är superslimmad utan en massa onödiga fack för kreditkort och har en mjukplast som omsluter telefonen. Då gör det ingen skillnad att det är ett skärmskydd på telefonen. Har man ett skal som är hårdare och smiter åt mot skärmen, då kan ett skärmskydd vara i vägen för skalet och med lite otur trycks det upp och ger ett minimalt glapp. Det kan göra skärmens respons sämre.

Det här gäller självklart alla skärmskydd i nyttjande med skal såvida det inte är optimerat mot skärmskyddet. En del tillverkare, även Panzerglass, har kombolösningar där man köper skal och skydd i en pack. Nackdelen är att då får man inte det roliga skalet man ville ha.

Slutsatsen av det hela är att Panzerglass skärmskydd är riktigt bra och något vi rekommenderar varmt. Det är till och med så att deras skydd är de bästa som jag personligen testat. Nu har jag inte sett alla i hela världen självklart, men av de som jag provat är Panzerglass det bästa.

Besök Panzerglass hemsida för alla deras produkter.

Lämna ett svar