Visste du att...

Säkerhetskopiera molntjänster till en hårddisk

Western Digital utökade i dag sitt sortiment av bärbara My Passporthårddiskar med den uppdaterade My Passport Ultra-disken.

Utöver ett nytt metalliskt utseende har disken intuitiv WD Discovery-programvara som hjälper konsumenterna att enkelt säkerhetskopiera foton, videoklipp och viktiga dokument som delas och skapas i flera sociala nät, molntjänster och enheter.

Enligt Parks Associates undersökning använder konsumenter i genomsnitt tre offentliga molntjänster per
hushåll, så som Dropbox, Google Drive eller Microsoft OneDrive. Med så många sätt att skapa, utbyta och lagra innehåll finns ett växande behov av lösningar som gör att konsumenterna kan sammanföra alla dessa viktiga data. My Passport Ultra-disken med programvaran WD Discovery gör det enklare än någonsin att säkerhetskopiera innehåll från populära sociala medieplattformar som till exempel Facebook.

”Eftersom den uppkopplade konsumenten har blivit rörligare är innehållet spritt över många enheter,
molntjänster och sociala medier,” säger Glenn Hower, Senior Analyst, Parks Associates. ”Konsumenternas grundläggande problem är att de kanske inte kommer ihåg var de har allt sitt innehåll.”

För att användaren ska vara säker på att värdefulla digitala minnen och filer snabbt och enkelt
säkerhetskopieras har My Passport Ultra-disken även den lättinställda programvaran WD Backup, som
gör att användarna kan schemalägga automatiska säkerhetskopieringar direkt från en dator. Dessutom
har My Passport Ultra-disken inbyggd 256-bits AES Hardware Encryption med WD Security-programvara för att privat innehåll ska vara skyddat. Med ett personligt lösenord kan användarna aktivera
maskinvarukryptering och dataskydd.

Lämna ett svar