Visste du att...

E3 – dag tre – Game Over

Nu är E3 slut för i år och i stället för att berätta om sista dagen, vars höjdpunkt var att jag fick en fidget-spinner – som säger en hel del om dagen faktiskt – så summerar vi mässan.

Förra året var E3 fruktansvärt pinsam och måna förutspådde att mässan skulle läggas ner eller göras om helt. Arrangörerna tjurar på och kör på sitt tänk, men har fått justera en del saker så som att sälja ett antal biljetter till allmänheten och låta utställare sälja saker i sina montrar. Att de allmänheten varje dag kan väl dock funderas över till nästa år då superfans som är beredda att kasta ut rätt stora summor för att få tillträde är lite olja-vinäger med journalister och annat branschfolk som är där för att jobba. Men dock ett fall framåt för E3.

Att E3 kan bibehålla sin status beror inte alls på själva mässan, utan att de stora aktörerna arrangerar sina pressevent i anslutning till mässan. De händer alltså inte i mässan, inte ens i närheten av den i många fall, utan på egna ytor. Det är de som drar till sig journalisterna, det är där som nyheterna meddelas och det är när de äger rum som alla håller andan och hoppas på nya stortitlar som kommer hålla oss som fastkletade i soffan. Enda länken mellan presseventen och E3 är att många av titlarna sedan finns på mässan. Men om Xbox, Playstation och Nintendo skulle flytta sina event till en annan mässa, då skulle E3 bita i gräset. Alla andra mässor överlever trots att de inte har dessa event – just saying.

Men, i alla fall. Årets mässa var mycket bättre än förra årets och med lite tur kommer mässan att bli bättre för varje år och om fem-sex år sådan kanske den rent av är i närheten av sitt forna jag. Vi hoppas då vi gillar LA och E3 är en bra ursäkt för att åka hit.

I år var det också riktigt lovande spel som visades upp och Nintendo gjorde någon form av comeback. Från att ha varit rätt utdaterade på senare års mässor var de nu glödheta och gjorde det mesta rätt på mässgolvet.

Några bilder från tredje dagen nedan och personerna i skärmmössorna har båda spelat Mario till Switch – det är mer än du gjort. Sug på den…

Lämna ett svar