Visste du att...

Summering av Nintendos nyheter från E3-mässan

Idag avslöjade Nintendo många nyheter till Nintendo Switch i sin direktsända E3-presentation Nintendo Spotlight. Om du missade den så kan du spana in reprisen här: http://e3.nintendo-europe.com

I sändningen samt i Treehouse Live-sändningen som följde efteråt avslöjades mer info om Super Mario Odyssey, det första Mario-äventyret i sandlådestil på mer än 15 år. Besökare på årets E3-mässa fick också möjligheten att testa den första publika demoversionen av detta spel. Marios nya följeslagare i spelet, Cappy, ger Mario coola attacker som Cap Throw, Cap Jump och Capture. Mario kan också köra olika fordon samt bli Pixel Mario med mycket mera.

Sändningen avslöjade också att det kommer ett nytt Kirby-spel och ett nytt Yoshi-spel. Vi fick också se en trailer på Xenoblade Chronicles 2 samt veta att Metroid Prime 4 och ett nytt Pokémon RPG-spel är under utveckling till Nintendo Switch.

En amiibo-nyhet är att det kommer tre otroligt stiliga och prydligt klädda amiibo till Super Mario Odyssey, Mario, Prinsessan Peach och Bowser. Det kommer också två amiibo i Super Mario-serien, Goomba och Koopa Troopa.

Utöver nyheten om Metroid Prime 4 avslöjades dessutom att det kommer ett Metroid-spel till spelkonsolerna i Nintendo 3DS-familjen, Metroid: Samus Returns som är en nytolkning av 1992 års Game Boy-äventyr Metroid II: Return of Samus. Detta spel släpps 15 september. Samma datum introduceras också två nya amiibo, en Samus och en Metroid.

Kommande spel till Nintendo Switch

Pokkén Tournament DX från BANDAI NAMCO Entertainment Inc. och Pokémon Company släpps den 22 september.

Yoshi får ett nytt spel där du kan utforska en stor värld dekorerad som ett diorama i miniatyr. Varje sidscrollande bana har både en framsida i traditionell stil samt en annan sida bakom där du utforskar världen på ett annat sätt och kan hitta nya överraskningar.

Detta nya Yoshi-äventyr kommer under 2018

Kirby får också ett eget spel till Nintendo Switch. Kopiera fiendens egenskaper, gör komboattacker och lös pussel. Det här kan du spela tillsammans med upp till tre vänner. Detta spel släpps under 2018.

I Xenoblade Chronicles 2, det senaste spelet i denna hyllade RPG-spelserie, får en ny hjälte gå på jakt efter Elysium i en helt ny och spännande värld. Detta spel släpps till vintern.

Fire Emblem Warriors från KOEI TECMO GAMES kommer till Nintendo Switch i höst. Längre fram kommer det också till New Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS och New Nintendo 2DS XL.

Nintendo Switch får också många spännande spel från tredjepartsutvecklare

Rocket League från Psyonix som låter upp till åtta spelare tävla i en kombination av fotbollsspel och bilspel. Släpps till vintern.

Vissa speciella prylar från Legend of Zelda-spelen kommer att dyka upp i Nintendo Switch-versionen av Bethesdas The Elder Scrolls V: Skyrim när det släpps denna vinter.

Mario + Rabbids Kingdom Battle från Ubisoft är en härlig blandning av Mushroom Kingdom och Ubisofts Rabbids. Otroligt roligt spel där Rabbids-karaktärerna klär ut sig till Mario och hans vänner. Släpps exklusivt till Nintendo Switch den 29 augusti.

EA SPORTS FIFA 18 kommer till Nintendo Switch den 29 september. Perfekt spel att kunna spela närsomhelst, varsomhelst med vemsomhelst.

Lämna ett svar