Visste du att...

Googles Pixel-telefon får en uppföljare i år

Här i Sverige har vi inte ens kunnat köpa Googles telefon än. I USA och andra länder där den säljs har den konstant varit slut. Jag har gjort ett antal besök hos Verizon och Bestbuy vid ett antal olika tillfällen, och de har aldrig haft någon i lager. Jag har däremot provat både den vanliga Pixel och den större Pixel XL som amerikanska kompisar är ägare av. Det de har gemensamt är att de är mycket nöjda med sin enhet.

Jag har räknat med att Pixel XL skulle bli min nästa telefon, men nu, när månader har gått och den inte finns i vårat avlånga land. Ja, då har jag börjat titta på andra telefoner och nu när LG kommer med sin nya G6 och Samsung snart visar upp sin S8 (den 29:e mars). Den gemensamma nämnaren för dem är att de har mer skärm och mindre kanter, vilket inte är fallet på Pixel XL – och plötsligt känns den helt utdaterad. Bara månader efter lansering.

På insidan, och genom att de kör renaste varianten av Android, så är den fortfarande i toppklass. Den kommer ha en processorgeneration före Samsungs S8, men det kommer inte normalanvändare att märka någon direkt skillnad av. Men, oavsett, idag, skulle jag inte köpa en Pixel XL för att den känns gammal – och det innan den ens släppts i Sverige.

Räddningen kanske heter Pixel II? Under mobilmässan i Barcelona har Google sagt att det kommer en uppföljare i år, men inte när. Men, det är väl inte någon enormt svår gissning om att den kommer i höst. Den här gången kommer de nog ha enheter så det räcker. Det kommer också att vara en premiumlur, så den kommer att kosta som nuvarande telefonen eller kanske till och med lite mer. Varför göra den billigare när den säljer slut i alla fall?

Lämna ett svar