Visste du att...
7

Maid of Sker

Maid of Sker målar sanningsenligt upp en över hundra år gammal era med vackra miljöer och dunkel ljussättning, men stapplar lite på den spelmekaniska fronten.

Sker Hotel
Året är 1898 och spelet handlar om Thomas Evans, en man som bjuds in till Sker Hotel av sin älskade Elisabeth Williams. Ganska snabbt inser Thomas att något har gått riktigt fel på hotellet, en sekt har försiktigt tagit kontroll över platsen. Sektföljarna – som kallar sig ”The Quiet Ones” – vandrar omkring i korridorerna och Thomas måste undvika dem och ta reda på exakt vad som hänt.

Frustration
Thomas har tyvärr inte mycket till verktyg att slåss tillbaka med. Han måste fokusera på sin andning och kroppsliga närvaro bland hotellets inredning. Att gå in i möbler kan dra oönskad uppmärksamhet till sig, precis som att stå för länge i dammiga ytor, eller vid en öppen brasa eftersom det tvingar fram hosta. Bristen på Thomas möjligheter att inverka mot farorna gör många konfrontationer ganska frustrerande. Det hjälper heller inte att Thomas inte har någon röst för sina repliker, vilket gör samtalen med Elisabeth ganska konstiga där hon har en röst.

Maid of Sker är mystiskt och visar en värld som är ganska spännande att utforska. Vi kan rekommendera det till fans av genren.