Visste du att...
7

Tiger Woods PGA Tour 07

Vem skulle inte vilja vara Tiger Woods – om än bara för en dag? Superstjärna, superrik, har en snygg fru och framför allt har han ju en uppsjö egna spel. Tiger Woods kan väl i princip lägga av med att spela golf och livnära sig på sina partnerskap så som med Electronic Arts. Han har skrivit kontrakt på en lång tid framöver och gråter knappast på väg till banken.

Golfspel är alltid golfspel, precis som pusselspel är pusselspel. Det jag försöker säga är att de generell är bra, men sällan enormt bra. Tiger Woods spel håller en jämn nivå och jag har alltid varit måttligt intresserad av spelen. I årets version är det med samma inställning som jag tar mig an spelet. Det vill säga med lite skepticism.

Eftersom jag är måttligt golfintresserad säger mig inte banor som Bandon Dunes, Glen Abbey eller Firestone Country Club något – men de är verkliga banor förklarar spelets baksida. Superbra för de som är golfintresserade. För min del kan jag bara konstatera att banorna är mer eller mindre svåra och trycker bara ivrigt på knappen för att komma igång utan att ens konstatera vad de heter. Däremot spelarna, de känner nog de flesta till – om inte annat för att svenska Annika Sörenstam finns med.

Vill man inte använda sig av en befintlig golfare kan man alltid skapa en egen. Jag passade på att göra en överviktig och inte speciellt attraktiv spelare, tyckte det var lite kul. I karriärläget får man börja med en orutinerad golfare och göra denne till en riktig mästare.

Det som irriterar mig i golfspel är slagen. Det räcker med att göra ett lite fel och en turnering kan vara förlorad. Klart att det är så här på riktigt också, men jag förutsätter att spelarna är nog bra för att inte kunna bränna av ett slag käpprätt åt pipan. Utan att de har en grundkänsla om hur man slår. Det får man inte här, det kan räcka med att man tappar koncentrationen och så hamnar man utanför banan, vips är man två slag upp. Att svinga klubban för utslag gör man genom att föra den analoga spaken bakåt, sedan framåt. Jag känner att jag inte exakt kan säga om jag gjort ett bra slag eller inte. Ibland tror jag att jag fått iväg bollen hur långt som helst och så ser jag att den dimper ner fjolligt nära utslagspunkten. Kontrollen har vässats lite och man har lite bättre kontroll än i tidigare versioner.

Tiger Woods PGA Tour 07 är det mest intressanta golfspelet tillgängligt på konsoler och med mitt golfintresse i bagaget är det ett bra omdöme. Är man golfintresserad, ja då lär det här vara en ännu bättre titel.