Visste du att...
6

The Rub Rabbits!

The Rub Rabbits! är uppföljaren på Project Rub. Till att börja med ska jag säga att jag inte gillade första spelet och det är kanske inte den bästa att sätta mig med uppföljaren. Eller så är det precis tvärt om, jag har låga förväntningar och är överkritisk. Uppskattar jag det kommer du som gillade första spelet att gilla det här.

Till att börja med ska jag förklara spelet för de som inte känner till dess föregångare – du kan även läsa recensionen som Neon skrev mars 2005. The Rub Rabbits! går ut på att man ska imponera på en tjej och inga som helst medel skys. Imponerar gör man genom att göra allt från att spela piano till att ge henne en blomma.

Det finns totalt 37 minispel som nyttjar Nintendo DS alla funktioner. Pekpennan går varm i diverse olika aktiviteter. Detta varvas med att använda mikrofonen. Hela idén är bra, det är dock ganska simpla spelupplägg. Det är inte spelet som är det fascinerande, det är Nintendo DS funktioner som gör det möjligt. Klart det är annorlunda spelande, men att blåsa i mikrofonen känns inte lika fräscht längre.

Jag tycker fortfarande att spelet är för simpelt för sin prislapp. Det här känns nästan som en teknikdemo och jag har svårt att rekommendera det till någon då det känns fattigt innehållsmässigt. Nu för att återgå till början av den här recensionen, som jag sa gillade jag inte det första spelet och även om det här är har blivit lite större spel med fler uppdrag är det metadels mer av samma.

Vid måttligt spelande kan det ibland vara roande och när man spelar mot någon annan är det sådär kul som när man gör något meningslöst ett tag med några vänner. Ungefär som att spela tennis mot en vägg bara för ro skull. Gillade du verkligen det första spelet gillar du säkert det här också.

Neon summerade första spelet ”Det är okej, varken mer eller mindre” och det passar in på uppföljaren också.