Visste du att...
6

Super Monkey Ball: Touch & Roll

Nu är aporna här igen och det på Nintendo DS, så ännu en chans att använda rubriken
– Ge apan i dig en chans.

När Monkey Ball kom var det ett fräscht spelkoncept, men som så många andra har det nu vattnats ut med otaliga uppföljare. De senaste spelen har jag inte ens orkat titta på och jag hoppade väl inte av glädje när det här dök upp.

Först så rörde jag inte ens spelet, men fick ett ryck och började spela. Då slutade jag inte. Eller inte innan jag totalt ville döda spelet och slänga min DS åt helvete. Ja, det är ju en positiv upplevelse kanske någon tänker nu. Jag lugnade ner mig och fortsatte spela efter det.

Upplägget är det samma som tidigare. Man ska se till att en apa i en boll – eller bubbla – genom en bana och sedan till ett slutgiltigt mål. Simpelt, men genomförandet är som du förstår av min frustration ovan rätt komplicerat ibland. Man styr inte apbollen utan det är själva spelplanen man kontrollerar. Det gör man med pekpennan och det gäller att inte ta ut sina rörelser för mycket – då hamnar apskrället utanför banan. Det finns några minispel och airhockey är rätt kul i lagom mängder.

Själva spelet är bättre än jag förväntat mig och kontrollen är bra, att styra med pekpennan gör sig alldeles utmärkt. Jag tycker att DS-Monkey Ball är ett okej spel, men det bottnar ganska snabbt.