Visste du att...
6.5

Starhawk

Minst lika roligt onlineläge som sin föregångare, nu med en solokampanj att traska igenom.

Rymdskepp, laser och byggnader som kraschlandar på kommando är inga dåliga ingredienser för onlinekrig. Starhawk levererar spelglädje med sitt lagbaserade onlineläge, 16 mot 16 spelare. Varje lag har en bas som enkelt kan byggas ut med hjälp poängen man får av att ta kål på sina motståndare. Bunkrar, murar och andra byggnader som hjälper till både offensivt och defensivt faller färdigbyggda ner från himlen med några enkla knapptryck. Man styr sin spelare i tredje person och lyckligtvis bryter inte strategielementen av från det perspektivet.

För den mer otålige finns det fordon att hoppa in i och ge sig på fiendens bas. Varken vapen eller fordon har ingen större mångfald men genomförandet är balanserat. Matcherna blir riktigt hektiska med både mark- luftbaserade strider pågående samtidigt. Strategidelen tar precis så mycket plats man låter den och kan enkelt vända matcher till sin fördel.

Uppföljare är kända för att få ett krystat multiplayerläge påklistrat som en eftertanke, Starhawk gör precis tvärtom. Föregångaren skippade solokampanj och satsade helhjärtat online, nu finns dock här en kampanj med handling och allt. Tamt genomförd sträcker den sig inte längre än att vara en nybörjarkurs inför multiplayer.

Starhawk expanderar på många sätt, med mestadels positiva resultat. Online är det en fröjd att ta del av, något att rekommendera.