Visste du att...
5

Twisted Metal

Twisted Metal har alltid haft fokus på galet tempo, stora explosioner och massor av vapen. Nu är det tillbaka med mer av allt.

Twisted Metal har alltid haft den amerikanska spelmarknaden i fokus. Där går action före det mesta. Att Codemasters gjort om sina racingsimulatorliknande spel till mer Tony Hawk-extremsportsupplevelser understryker det. Twisted Metal har alltid haft fokus på galet tempo, stora explosioner och massor av vapen. Nu är det tillbaka med mer av allt.

Spelupplägget är – i ett nötskal – att man framför en bil, vilken är vapenbestyckad och sedan ska man eliminera andra bilar. Den som inte exploderar vinner. I praktiken är det här ett vinnande upplägg, men i kombination med att bilfysiken är gräslig och att banorna är ganska fåniga blir det hela en mycket måttlig upplevelse. Ett par banor in och i alla fall jag känner mig väldigt mätt på spelet.

Singelspelarläget bjuder på väldigt lite underhållning, medan onlinematcherna är lite roligare. Tyvärr räcker det inte för att göra spelet som helhet till ett bra köp. Älskar du verkligen Twisted Metal från den gamla goda tiden innebär det inte direkt att du kommer gilla spelet på Playstation 3. Är du en fan, då kan du ge det en chans, men om du inte har någon kärlek till spelet sedan tidigare eller bara uppskattar bra spel – då kan du hoppa över Twisted Metal.