Visste du att...
5

Rumble Roses

Har du någonsin drömt om att se nästan nakna tjejer brottas, då kan det här vara nåt för dig. Uppskattar du bra spel, då kan du gladeligen hoppa över den här dyngan.

Rumble Roses är Konamis försök att göra ett sexigt wrestlingsspel – och de har de väl lyckat med. Det är ungefär det som är behållningen när man spelat det ett tag, att det är skrämmande nära mjukporr. Och mjukporr gör ju ingen glad.
Sexiga tjejer i minimala kläder gör upp om vem som är den bästa i brottningsringen, eller det stämmer inte. Man kan lika gärna ta en match i ett gyttjebad där tjejerna, som då har typ bikini och stringtrosor, ser ut att vara nakna när de kletat ner sig i leran. Att det är tjejer som är lättklädda, det är givetvis ett sätt att få oss patetiska killar som spelar spel intresserade av deras produkt. Vi sitter ju alla i en bubbla dagarna igenom och kommer aldrig i kontakt med tjejer, så det här är vår verklighet. I alla fall är det förmodligen så som utvecklarna resonerar. Men nog om tjejernas kläder, det är inte det som gör spelet dåligt, det är själva spelet.
Spelet är att jämföra med alla andra brottningsspel och den som någonsin spelat ett av WWE-spelen kan snabbt konstatera att de inte går att jämföra. Det handlar inte om avancerad brottning, utan snarare är det som att gå några år tillbaka i tiden och hur brottningsspelen såg ut då. Taktiken är densamma, man slår först på motståndaren så att hon faller till marken, sedan sopar man på henne så mycket man bara kan till hon reser sig igen. Repeterar det ett par gånger för att sedan ha övertaget på kraftmätaren och ha matchen i sin hand. Lyckligtvis blir det svårare att göra så ju längre in i spelet man kommer, det för att det finns ett kontringssystem som faktiskt funkar rätt bra. Eller bra och bra, det är lätt att använda och på grund av det får man in en kontring lite på måfå.
Grafiken är sådär, inte nåt överdrivet snyggt spel men helt okej. Självklart har det lagts krut på tjejernas kroppar och de få plaggen som finns i spelet. Handlingen kunde man vara utan, men det finns en i alla fall. Spellägena är få och allt som allt är det här ett ganska ruttet spel.