Visste du att...
7.5

Racing Evoluzione

Revolutionerande bilracing har utlovats, men så blev det inte tyvärr.

Racing Evoluzione lovade stort, eller i alla fall gjorde Infogrames det kring titeln. Den skulle vara en vidareutveckling av racinggenren och i alla fall jag började hoppas enormt på spelet. Nu är det här och det är dags att se om det verkligen är så revolutionerande som de har lovat.

Det hela börjar med att man blir ägare av en liten bilfabrik som mest påminner om en bilverkstad i Säffle. I den kan man dock framställa riktigt bra bilar vilka man sedan visar upp genom att delta i olika tävlingar. Kör man bra och hamnar på prispallen får bilarna bra reklam och det ökar försäljningen. Med ökad försäljning ökar intäkterna och man kan expandera, göra bättre bilar och tävla i större tävlingar. Pallplats där ökar i sin tur försäljningen och det hela spinner på så spelet igenom.

Det som Infogrames hade utlovat var att man skulle vara en aktiv del av bilskapandet, man skulle bygga bilarna, sköta ekonomin och försäljning med mera. Tyvärr stämmer det inte alls och det största jobbet man gör är att säga ja eller nej i stort sett. Det som spelaren ska göra är att köra bilarna, vinna race. Det gör att spelet inte alls är ett steg framåt, utan ett helt vanligt racingspel. Snopet tycker jag personligen och kan säga att jag är aningen irriterad på att Infogrames utlovade guld och gröna skogar.

När det gäller racingdelen, som visar sig vara den enda riktiga speldelen, så är den ganska ordinär racing i stil med vartenda bilspel på marknaden. Bilarna är snygga och polerade, men är ganska stela. Jag gillar inte hur bilarna beter sig i Gran Turismo, som blivit lite av en standard när det gäller bilspel, men där verkar jag vara en minoritet med tanke på försäljningssiffrorna. Racing Evoluzione har Gran Turismos stela köregenskaper och är det vad man gillar så faller förmodligen körningen på läppen.

Jag är som säkert framgått mycket besviken på spelet som jag hade hoppats så mycket på, men det gör inte att det är dåligt, bara inte så bra som jag hade förväntat mig. Gillar man bilspel är det helt klart en bra titel och även om det är på tok för lite bilbyggande så är det i alla fall ett roande inslag mellan racen.