Visste du att...
7.5

Pokémon Emerald

Fler Pokémon-spel enligt modellen utbud och efterfrågan.

Pokémon-spelen är alltid bra, men sällan jättebra. De är som pusselspel, de underhåller men är inte underhållning av toppklass. Trots detta blir man alltid fast med dem, för att de är lätta att spela och lätta att komma in i. Pokémon emerald är inget undantag.

Som vanligt får spelaren en Pokémon-karaktär och ger sig ut på äventyr där denne tränas under tiden. I varje match mot vilda Pokémons eller mot en annan Pokémon-tränare erhåller man erfarenhetspoäng vika gör spelarens Pokémon bättre. Snart är spelarens karaktär redo för större utmaningar. Man kan också fånga vilda Pokémons och sedan använda dem vid olika typer av sammanstötningar.

Grafiken är okej, upplägget är inte alls nytt, ljudet är dugligt – men trots detta är jag själv fast och vill bara ta mig längre in i Pokémonvärlden för femtiefte gången. Det blir såhär när varje nytt spel kommer. Frågan som kan vara relevant att ställa är om Pokémon Emerald är ett måste och svaret på det är nej. Äger man något av Ruby eller Saphire är det ingen större skillnad, men har man inget av dem är det är lika bra köp som något av dem. Älskar du Pokémon, då köper du nog allt som kommer ut – så varför inte detta.