Visste du att...
7

NBA Street Homecourt

Arkadbasket som passar både nya och rutinerade spelare.

NBA Jam startade en våg med basketspel, och sportspel för den delen, baserade på överdrivet utförande. Det kom en miljon versioner av NBA Jam, men de försvann med tiden. Electronic Arts har ogenerat lånat spelkonceptet och nu är det de som lanserar spel på spel i sin arkadbasketserie.

Det senaste spelet i serien heter NBA Street Homecourt och är faktiskt en trevlig överraskning. Spelet har gjorts lättare och det öppnar upp för fler spelare. Givetvis är det kul att spela ensam, men spelet blommar upp när man spelar mot andra och det ger dess ägare ett övertag. Det undviker man till stor del med att ha ett lättanvänt spel, men man riskerar då att tappa de som är hardcore-fans. Ja, det är lite moment 22 på så vis. Jag måste dock säga att EA har hittat en bra nivå att lägga spelet på, det är lätt nog att kunna spela direkt och det är främst de lite mer avancerade sakerna som kräver lite mer. Men inte de heller allt för mycket faktiskt. Det här gör att spelet passar både för lite partyspelande och för dem som vill sitta i timmar för att avancera i spelet.

Grafiskt så är det inte ett spel av högsta klass, men det är snyggt nog för att man inte behöver klaga. Jag har sagt det tidigare och säger det igen; på nästa generations tv-spelskonsoler är i spelen aldrig fula, bara mer eller mindre snygga i jämförelse med andra.

NBA Street Homecourt är ett bra arkadsportspel och gillar du genren är det här ett spel att titta närmare på.