Visste du att...
8

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons tar ett älskat, beprövat koncept och penslar sin egna stil över det.

En ond armé sveper in över Overworld. Ledd av Arch-Illager lämnar den det mesta i lågor och ruiner. Med en så pass hämndlysten och bitter krigsgeneral finns inget annat val än att slåss tillbaka, vilket några ganska anonyma avatarer just bestämmer sig för att göra.

Sett ur ett isometriskt perspektiv – men med Minecrafts grafiska profil och ljudpalett intakt – kan upp till fyra spelare tillsammans utforska skogar, byar och andra härliga miljöer. Äventyret är uppdelat i banor, där handgjord bandesign blandas med slumpmässigt genererade grottor. När man då spelar banorna igen, på högre och högre svårighetsgrad finns där alltid något nytt att se, inklusive fiendernas utplacering som också kastas om mellan varje försök.

Fiender besegras med svärd, yxor, pilbågar och andra magiska färdigheter, där specialattackerna går på någon storts cooldown. Här och var finns det nya vapen och utrustning att hitta som ökar färdigheten hos äventyrarna.

Minecraft Dungeons må vara ganska kort och uppmuntrar till flera genomspelningar för att nå till de riktigt höga nivåerna. Men det är alldeles lagom klurigt för en yngre publik. Ett utmärkt första smakprov på en genre som lär förtjusa många.