Visste du att...
8

Atomicrops

Atomicrops är ett postapokalyptisk roguelite shooter slash bondgårdssimulator, en mix lika underhållande som konstig.

Jordens sista bondgård
Uppdraget är att få den sista bondgården på jorden att överleva så länge som möjligt. Spelet ger en kort introduktion och slänger sedan in spelaren i kaoset. Å ena sidan gäller det att luckra upp jorden, plantera, vattna och gödsla ens plantor för en så stor skörd som möjligt. Å andra sidan behöver spelaren ta sig ut i vildmarken och slåss mot muterade vildingar för att samla på sig nya frön och uppgraderingar. Under dagen är ens plantage relativt säkert, men på natten försöker fiender roffa åt sig av skörden.

Den svåra balansen är huruvida man ska fokusera på gården eller utforska världen. Det är en ständig konflikt då båda är lika viktiga med betydelsefulla belöningar. Efter varje dygn flyger man tillbaka till byn för att köpa uppgraderingar, prata med borgmästaren och flirta med tjusiga bybor.

Allt på en gång
Spelet sköter vissa bitar automatiskt, men kräver samtidigt mycket av spelaren. Vid vissa tillfällen kan du finna dig vattnandes blommor samt plantera frön med ena armen och skjuta mot muterade iglar med andra.

Atomicrops innehåller vansinnigt många olika typer av uppgraderingar, fiendetyper och plantor. Animationerna är även de riktigt läckra. Roguelite-genren innebär att det inte går att spara någonstans, man måste bara överleva så länge det går. Men varje spelsession innefattar att starta om från början.

Det må skrämma en del spelare till en början, men Atomicrops är väldigt roligt och har ett rejält djup för den som är villig att dyka i.