Visste du att...
7

Miitopia

Miitopia är ett rart tillskott i listan av återutgivningar från Nintendos förra generations hårdvara; 3DS.

The Dark Lord
Som äventyrare ute efter spänning och drama äntrar spelaren Greenhorne Town och får ganska omedelbart ett första möte med The Dark Lord, en ond magiker med en förmåga att stjäla andras ansikten. Denna kraft använder han sig av för att få kontroll på andra varelser och djur. Det blir upp till spelaren att få tillbaka alla ansikten till dess rätta ägare och förhoppningsvis få stopp på The Dark Lords onda planer.

Striderna mot de olika djuren styrda av trolldom sker i turordning och till hands har spelaren olika klasser. Till en början är det ganska skralt med klasser, men allteftersom tiden går blir fler tillgängliga. Rätt som det är har man krigare, tjuvar, popstjärnor och kockar på sin sida.

Mii
Att det fokuserar på just ansikten går att härleda till spelets titel; Miitopia. Redan 2006 släpptes varje Wii-konsol med verktyget att skapa sig själv och sina vänners utseenden i applikationen Mii Channel. Sedan dess har andra applikationer och mer interaktiva titlar släppts med samma prefix: Mii Maker och Miitomo. Vad alla har gemensamt är viljan att koppla samman spelaren med sin vänners skapelser. Miitopia är precis likadant då det går att ladda ned sina vänners Miis och nyttja dessa i sina eskapader. Allt från huvudpersonen, The Dark Lord och oskyldiga bybor kan alltså likna någon som spelaren känner.

Passar yngre spelare bäst
Spelsystemet är av det enklare slaget och nyhetens behag att se vänners ansikten på karaktärernas kroppar falnar efter ett tag. Men Miitopia är en trevlig upplevelse för alla, men behagar nog mest de något yngre spelarna.