Visste du att...
Gran turismo Sport Nissan GTR
7.5

Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport är det senaste spelet från Polyphony Digital.

Spelserien som en gång i tiden inspirerade The Cardigans att döpa en skiva efter den, men det var länge sedan och även om Gran Turismo alltid är att räkna med känns det lite som spelserien somnat in lite.

Nu har de tagit lite nya tag och riktat in sig på e-sport och att spela online. Det har gjort att singelspelläget har blivit relativt begränsat. En annan sak som är begränsat är antal bilar och banor, då begränsat i jämförelse med konkurrenterna.

Bakom ratten kan man snabbt konstatera att spelet är riktigt snyggt och om man gillar racingspel är det kul att spela. I arkadläget kan man harva runt om man inte vill spela på nätet. De har även adderat drifting, vilket i och för sig är kul, men är mer som en adderad extrafunktion för att få fler val än något de satsat stenhårt på.

För att komma ut på nätet och spela måste man titta på filmer som bland annat förklara att man ska vara en god sportsman och inte vara en plåga för andra. Många pekpinnar längs vägen, men man kan ju gå ut och göra något annat när de rullar.

Om man ska få något ut av spelet är det online som det ska spelas och då krävs Playstation Plus. Om man vill spela själv bottnar det relativt snabbt.