Visste du att...
Firefighters Plant Fire Department
5

Firefighters: Plant Fire Department

En bra grej med Firefighters: Plant Fire Department är… att det inte kraschar.

På något sätt har en brandstationssimulator letat sig in på Playstation 4, en simulator som inte ens hade imponerat någon för 20 år sedan.

Genom ögonen på en nyrekryterad brandbekämpare får man hoppa in i olika typer av brandbilar och släcka bränder av olika mått – kanske även rädda en människa som ibland är instängd (men som alltid exakt ser ut som en av alla identiska brandmän på brandstationen).

Mellan de slumpmässiga bränderna kan man tanka sitt fordon, fylla på vattentankarna och tvätta karossen – vilket funkar en bråkdel av försöken. Se även upp för att åka in för långt i biltvätten med brandbilen, då kan ditt fordon fastna och inte komma loss. Det enda att göra då är att starta om spelet, såvida man inte har lust att ändlöst vandra omkring i en i det närmaste texturlös värld med ingen som helst elevation.

Firefighters är ett hiskeligt fult spel med livlösa animationer (de som finns), hjärndöd musik, väldigt dålig ljudmix och förskräcklig ljussättning. Det är så dåligt att jag nästan kan se det som något man visar upp för andra och skrattar åt alla fruktansvärda beståndsdelar. Om jag tvingas säga något positivt om det så skulle det vara att fordonskontrollen beskrivs tydligt på skärmen. Fult men tydligt.

När inte ens ljudet från sirenerna på brandbilarna loopar korrekt så blir man nästan uppgiven. Håll er undan.