Visste du att...
8

God’s Trigger

God’s Trigger bjuder på härlig, högoktanig action, både för den som spelar själv och de som spelar tillsammans.

En ohelig allians
En ohelig allians formas då Apokalypsen står vid dörren och två våldsbejakande kämpar – en från himmelen och en från helvetet – upptäcker sina gemensamma mål. Handlingen är enkel och precis så slapp och nonchalant som den ska vara. De två spelbara karaktärerna Harry och Judy småskojar och grymtar alldeles lagom mot varandra.

Sett från ovan
Banorna – som ses ur ett top-down läge – går som oftast ut på att rensa ytor på fiender, antingen med slagträn eller skjutvapen. Striderna i varje rum är blixtsnabbt över då både spelaren och motståndarna är hiskeligt sårbara, på denna punkt är spelet ändå ganska realistiskt. Tankarna går till det trendsättande (och svenska) Hotline Miami som har lika stora doser våld, blod och ögonblicksbeslut. Vissa passager kan skötas tyst och effektivt, men majoriteten av tiden gäller det att hålla ögonen öppna då döden kan komma från alla håll och kanter. Det är kul att spela själv och skifta mellan Judy och Harry för att utnyttja deras unika färdigheter. Men helst ska det spelas tillsammans med en vän bredvid sig, då får spelet plötsligt mycket mer taktiskt och välplanerade operationer.

Uppgradera
Mellan banorna kan Judy och Harry uppgradera sina förmågor med sina erfarenhetspoäng som samlats ihop av snygga avrättningar, kombobelöningar och tidsoptimering. Det är tyvärr inga särskilt spännande uppgraderingar, mest några enkla förbättringar på de redan existerande förmågorna.

God’s Trigger är en fartfylld resa i glamouröst våld som vi helt klart kan rekommendera.